Uhkasakko luvattomista rakennuksista lankeaa maksettavaksi

20.3.2018 Vahdon Kierikkalantiellä sijaitsevalla kiinteistöllä on ollut vuodesta 2015 useita luvattomia rakennelmia. Vuoden 2016 loppupuolella tehtyä lainvoimaista päätöstä rakennusten purkamisesta ei ole noudatettu, ja velvoitteen tehostamiseksi asetettu uhkasakko tuomitaan maksettavaksi. Uhkasakko on suuruudeltaan 12.000 euroa, jota kuitenkin alennettiin 8.000 euroon koska osa purkutöistä on tehty.

Lue lisää...

Murtovaras iski useampaan paikkaan

20.3.2018 Kosken Teboilille ja Marttilassa sijaitsevan Jasepuu Oy:n tiloihin murtauduttiin perjantain ja lauantain välisen yön aikana. Epäilty tekijä murtautui lopuksi vielä Tarvasjoen SEO:lle lauantai-aamuna.

Lue lisää...

Katso uusimmat
urheilu-uutiset!

Urheilutuloksia

 

Kaikkien tilojen käyttö tulee maksamaan

on .

Vaikka tilat olisivat seurakunnan, kunnan tai valtion, ei niiden käyttö ole ilmaista. Samalla kun yleisemmin pohditaan, miten saataisiin esimerkiksi koulujen tilat tehokkaampaan käyttöön eli hyödyksi myös kouluajan ulkopuolella, toisaalla pohditaan, minkä verran kuntalaisilta on kohtuullista periä maksuja tilojen käytöstä.

Jo tilan olemassaolo eli sen rakentaminen on tullut maksamaan. Lämmitys maksaa, siivous maksaa, ovien avaaminen ja sulkeminen maksaa, ja sitten ovat vielä monien muiden kulujen lisäksi ne kustannukset, joita koituu käytön aiheuttamasta kulumisesta.
Ruskolla on hyvän aikaa veivattu ratkaisua kunnan liikunta- ja koulutilojen maksupolitiikkaan. Sääntöjä on hiottu aina sen mukaan, onko käyttäjä kunnan alueella toimiva seura, onko käyttäjä kunnan ulkopuolinen, minkä ikäisiä ovat käyttäjät, ja onko mahdollisesti kunnan toimielin yksi käyttäjäosallisista.
Viime valtuustokauden lautakunnat olivat jo päässeet jonkinlaiseen sopuun, jossa käytettiin myös sanaa "maksuttomuus", mutta kunnanhallitus palautti asian uuteen valmisteluun. Tämä ei varsinaisesti ole ihme, sillä organisaatiorakennekin on muuttunut hyvinvointilautakunnan perustamisen myötä.
Ajatus siitä, että neliöt eivät ole kenenkään, kun ne ovat kunnan, tai että ne kuluvat kaikille, kun ovat kunnan, sekoittaa päättämistä. Koska ilmaista toimintaa ei ole, kunta perii yleisesti tilojen käytöstä maksun, ja saattaa sitten kompensoida tuota antamalla käyttäjälle avustusta tilakustannuksiin.
On mielenkiintoista seurata, millaiseen lopputulemaan Rusko aikanaan päätyy tilojen käyttömaksujen suhteen. Se on ainakin selvää, että käyttäjillä on tuhat perustetta, miten tilat parantavat tuottavuutta, kun ilmaisten liikunta- ja kokoustilojen ansiosta säästytään vakavilta sairauksilta, syrjäytymiseltä sekä päihde- ja vankilakierteeltä. Toisenkin asian pitäisi olla varma: tilojen maksuoperaation ei saa olla kalliimpaa kuin maksuista saatava tuotto.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

Näköislehti

Voit lukea Turun Tienoota myös digitaalisena näköisversiona!

Lue mielenkiintoisia paikallisia blogikirjoituksia!
 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!