Kunnanhallitus tenttasi virkamiehiä miljoonaylityksestä

20.9.2018 Liedon sosiaali- ja terveyslautakunnan tarvitsema lisämiljoona menee valtuuston päätettäväksi. Kunnanhallitus käsitteli asiaa, ja tenttasi ylityksen syitä sotepalveluiden pomoilta Tarja Miikkulaiselta, Juha Aallolta ja Ulrika Lundbergiltä.

Lue lisää...

Liedossa seurakuntavaaliin lähtee 67 ehdokasta

20.9.2018 Liedon seurakunnassa on 67 seurakuntavaaliehdokasta eli kahdeksan vähemmän kuin edellisvaaleissa neljä vuotta sitten. Liedon seurakunnassa vaaleilla valitaan 27 jäsentä kirkkovaltuustoon toimikaudeksi 2019—2022.

Lue lisää...

Katso uusimmat
urheilu-uutiset!

Urheilutuloksia

 

Luonnosta nauttimaan ohjatuille virkistysreiteille

on .

Sanotaan, että tavanomainen metsässä kuljeskelu on kasvanut uudenlaiseksi outdoor-trendiksi, jossa ihmiset palauttavat kateissa ollutta luontosuhdettaan kulkemalla oikeanlaisissa varusteissa merkittyjä virkistysreittejä pitkin. Myös maastossa tai ainakin sorateilla pyöräilemisestä on tullut pienimuotoinen hittilaji, samoin kuin polkujuoksusta.

Turun itäisissä kunnissa on tekeillä satojen kilometrien virkistysreitistö. Lieto on mukana kimpassa Kaarinan, Paimion ja Sauvon kanssa. Koska toteuttamisessa auttaa kehittämisrahoja kanavoiva Varsin Hyvä ry, on tavoitekin määritelty perin byrokraattisesti: tavoitteena on kannustaa "helposti tavoitettavista matalankynnyksen liikunta- ja ulkoilukohteista omaehtoisen liikkumisen lisäämiseen".
Asia on ehdottoman kannatettava, sillä se avaa mahdollisuuksia tehdä hieman erilaisia lenkkejä erilaisissa maisemissa. Uusia väyliä ei ole tarkoitus rakentaa, sillä ne ovat jo olemassa. Nyt vain kootaan reittien kartta-aineisto ja neuvotellaan reittien käytön edellyttämät luvat ja suostumukset. Reittien suunnittelu ja neuvottelut sekä maanomistajien ja tienhoitokuntien että muiden tahojen kanssa ovat jo käynnissä. Reittejä on tarkoitus merkitä maastoon niin, että ensimmäisistä valmiista reiteistä päästään nauttimaan jo ensi kesänä. Reitistön varren palvelut, kuten esimerkiksi nuotiopaikat, saataneen viimeistään seuraavaksi suveksi.
Eikä tässä vielä kaikki: katse on suunnattu jo mahdollisuuteen, että nyt työn alla olevat reitistöt yhdistettäisiin Raaseporin ja Hangon seudun virkistysreitteihin.
On kohtuullista toivoa hankkeelle onnea ja menestystä.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

Näköislehti

Voit lukea Turun Tienoota myös digitaalisena näköisversiona!

Lue mielenkiintoisia paikallisia blogikirjoituksia!
 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!