Uhkasakko luvattomista rakennuksista lankeaa maksettavaksi

20.3.2018 Vahdon Kierikkalantiellä sijaitsevalla kiinteistöllä on ollut vuodesta 2015 useita luvattomia rakennelmia. Vuoden 2016 loppupuolella tehtyä lainvoimaista päätöstä rakennusten purkamisesta ei ole noudatettu, ja velvoitteen tehostamiseksi asetettu uhkasakko tuomitaan maksettavaksi. Uhkasakko on suuruudeltaan 12.000 euroa, jota kuitenkin alennettiin 8.000 euroon koska osa purkutöistä on tehty.

Lue lisää...

Murtovaras iski useampaan paikkaan

20.3.2018 Kosken Teboilille ja Marttilassa sijaitsevan Jasepuu Oy:n tiloihin murtauduttiin perjantain ja lauantain välisen yön aikana. Epäilty tekijä murtautui lopuksi vielä Tarvasjoen SEO:lle lauantai-aamuna.

Lue lisää...

Katso uusimmat
urheilu-uutiset!

Urheilutuloksia

 

Luonnosta nauttimaan ohjatuille virkistysreiteille

on .

Sanotaan, että tavanomainen metsässä kuljeskelu on kasvanut uudenlaiseksi outdoor-trendiksi, jossa ihmiset palauttavat kateissa ollutta luontosuhdettaan kulkemalla oikeanlaisissa varusteissa merkittyjä virkistysreittejä pitkin. Myös maastossa tai ainakin sorateilla pyöräilemisestä on tullut pienimuotoinen hittilaji, samoin kuin polkujuoksusta.

Turun itäisissä kunnissa on tekeillä satojen kilometrien virkistysreitistö. Lieto on mukana kimpassa Kaarinan, Paimion ja Sauvon kanssa. Koska toteuttamisessa auttaa kehittämisrahoja kanavoiva Varsin Hyvä ry, on tavoitekin määritelty perin byrokraattisesti: tavoitteena on kannustaa "helposti tavoitettavista matalankynnyksen liikunta- ja ulkoilukohteista omaehtoisen liikkumisen lisäämiseen".
Asia on ehdottoman kannatettava, sillä se avaa mahdollisuuksia tehdä hieman erilaisia lenkkejä erilaisissa maisemissa. Uusia väyliä ei ole tarkoitus rakentaa, sillä ne ovat jo olemassa. Nyt vain kootaan reittien kartta-aineisto ja neuvotellaan reittien käytön edellyttämät luvat ja suostumukset. Reittien suunnittelu ja neuvottelut sekä maanomistajien ja tienhoitokuntien että muiden tahojen kanssa ovat jo käynnissä. Reittejä on tarkoitus merkitä maastoon niin, että ensimmäisistä valmiista reiteistä päästään nauttimaan jo ensi kesänä. Reitistön varren palvelut, kuten esimerkiksi nuotiopaikat, saataneen viimeistään seuraavaksi suveksi.
Eikä tässä vielä kaikki: katse on suunnattu jo mahdollisuuteen, että nyt työn alla olevat reitistöt yhdistettäisiin Raaseporin ja Hangon seudun virkistysreitteihin.
On kohtuullista toivoa hankkeelle onnea ja menestystä.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

Näköislehti

Voit lukea Turun Tienoota myös digitaalisena näköisversiona!

Lue mielenkiintoisia paikallisia blogikirjoituksia!
 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!