Paattisilla ensi viikko on kaupunginosaviikko

21.6.2018 Maanantaina 25.6. Paattisten omatoimikirjastossa kirkkoherra Jukka Järvensivu kertoo hiljattain ilmestyneestä kirjastaan. Lisäksi urheilukentällä on lasten suosittu urheilukoulu.

Lue lisää...

Tarvasjokelainen Heikki Juusti sai hengenpelastusmitalin

21.6.2018 Tarvasjokelainen 58-vuotias Heikki Juusti sai eilen tasavallan presidentin myöntämän hengenpelastusmitalin pelastettuaan kaverinsa jäistä pilkkireissulla maaliskuussa 2017.

Lue lisää...

Katso uusimmat
urheilu-uutiset!

Urheilutuloksia

 

Luonnosta nauttimaan ohjatuille virkistysreiteille

on .

Sanotaan, että tavanomainen metsässä kuljeskelu on kasvanut uudenlaiseksi outdoor-trendiksi, jossa ihmiset palauttavat kateissa ollutta luontosuhdettaan kulkemalla oikeanlaisissa varusteissa merkittyjä virkistysreittejä pitkin. Myös maastossa tai ainakin sorateilla pyöräilemisestä on tullut pienimuotoinen hittilaji, samoin kuin polkujuoksusta.

Turun itäisissä kunnissa on tekeillä satojen kilometrien virkistysreitistö. Lieto on mukana kimpassa Kaarinan, Paimion ja Sauvon kanssa. Koska toteuttamisessa auttaa kehittämisrahoja kanavoiva Varsin Hyvä ry, on tavoitekin määritelty perin byrokraattisesti: tavoitteena on kannustaa "helposti tavoitettavista matalankynnyksen liikunta- ja ulkoilukohteista omaehtoisen liikkumisen lisäämiseen".
Asia on ehdottoman kannatettava, sillä se avaa mahdollisuuksia tehdä hieman erilaisia lenkkejä erilaisissa maisemissa. Uusia väyliä ei ole tarkoitus rakentaa, sillä ne ovat jo olemassa. Nyt vain kootaan reittien kartta-aineisto ja neuvotellaan reittien käytön edellyttämät luvat ja suostumukset. Reittien suunnittelu ja neuvottelut sekä maanomistajien ja tienhoitokuntien että muiden tahojen kanssa ovat jo käynnissä. Reittejä on tarkoitus merkitä maastoon niin, että ensimmäisistä valmiista reiteistä päästään nauttimaan jo ensi kesänä. Reitistön varren palvelut, kuten esimerkiksi nuotiopaikat, saataneen viimeistään seuraavaksi suveksi.
Eikä tässä vielä kaikki: katse on suunnattu jo mahdollisuuteen, että nyt työn alla olevat reitistöt yhdistettäisiin Raaseporin ja Hangon seudun virkistysreitteihin.
On kohtuullista toivoa hankkeelle onnea ja menestystä.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

Näköislehti

Voit lukea Turun Tienoota myös digitaalisena näköisversiona!

Lue mielenkiintoisia paikallisia blogikirjoituksia!
 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!