Kunnanhallitus tenttasi virkamiehiä miljoonaylityksestä

20.9.2018 Liedon sosiaali- ja terveyslautakunnan tarvitsema lisämiljoona menee valtuuston päätettäväksi. Kunnanhallitus käsitteli asiaa, ja tenttasi ylityksen syitä sotepalveluiden pomoilta Tarja Miikkulaiselta, Juha Aallolta ja Ulrika Lundbergiltä.

Lue lisää...

Liedossa seurakuntavaaliin lähtee 67 ehdokasta

20.9.2018 Liedon seurakunnassa on 67 seurakuntavaaliehdokasta eli kahdeksan vähemmän kuin edellisvaaleissa neljä vuotta sitten. Liedon seurakunnassa vaaleilla valitaan 27 jäsentä kirkkovaltuustoon toimikaudeksi 2019—2022.

Lue lisää...

Katso uusimmat
urheilu-uutiset!

Urheilutuloksia

 

Liedon kirjasto pääsee ulos sosiaalitoimistosta

on .

Lietoon suunniteltiin aikoinaan omaa kirjasto- ja kulttuuritaloa. Kirjasto sijoitettiin ikään kuin välivaiheeksi uudelle kunnantalolle, ja tyyssijaksi tuli alakerran matala tila, joka alunperin oli ajateltu sosiaalitoimen käyttöön.

Nyt joulukuun alkupuolella kirjasto saa remontoidut ja laajennuksen ansiosta väljemmät tilat, joskaan ei sentään omaa taloa. Kirjaston palvelupäällikkö on syystä tohkeissaan, koska nyt voidaan tarjota kirjastosta todellinen olohuone lietolaisille.
Pääkirjasto on koko Liedon kirjasto, sillä muita taajamia palvelee kirjastoauto. Koulukirjastoja on kehitetty systemaattisesti, mutta niiden palvelut ovat vain näiden oppilaitosten käytössä. Lietoon pakkoliitetty Tarvasjoki joutui luopumaan omasta kirjastostaan, koska ei muillakaan Liedon kylillä sellaista kiinteää palvelua ole.
Kirjasto on yksi sivistysvaltion upeimpia palveluita. Tämän vuoden alussa voimaan tulleen uuden kirjastolain tavoitteena on edistää väestön yhdenvertaisia mahdollisuuksia sivistykseen ja kulttuuriin, tiedon saatavuutta ja käyttöä, lukemiskulttuuria ja monipuolista lukutaitoa, mahdollisuuksia elinikäiseen oppimiseen ja osaamisen kehittämiseen sekä aktiivista kansalaisuutta, demokratiaa ja sananvapautta. Tavoitteen toteuttamisessa lähtökohtina ovat yhteisöllisyys, moniarvoisuus ja kulttuurinen moninaisuus.
Kirjastoja on Suomessa ollut jo vuosisatoja. Varhaisimmat kirjakokoelmat olivat luostarikirjastoja ja kirkkojen kirjakokoelmia. Turun Akatemian kirjasto perustettiin vuonna 1640. Vuonna 1794 syntyi ensimmäinen kansalaisille avoin ainakirjasto, kun Vaasan Luku-seuran kirjasto ryhtyi lainaamaan kirjoja kaikille kaupunkilaisille.
Vuonna 2015 Suomessa oli toiminnassa 288 pääkirjastoa, 450 sivukirjastoa, 27 laitoskirjastoa ja 140 kirjastoautoa. Ilmaista ei mikään palvelu ole, mutta yleisen kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Kirjasto siis tarjoaa hengen ja kulttuurin maksuttoman kouluaterian. Ja vieläpä kaikenikäisille.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

Näköislehti

Voit lukea Turun Tienoota myös digitaalisena näköisversiona!

Lue mielenkiintoisia paikallisia blogikirjoituksia!
 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!