Talous- ja hallintojohtajan virkaan 33 hakemusta

16.10.2018 Ruskon vastaperustettuun talous- ja hallintojohtajan virkaan oli 33 hakijaa.

Lue lisää...

Lounametsä hakkaa seurakunnan metsiä

16.10.2018 Ruskon seurakunta hyväksyi Metsänhoitoyhdistys Lounametsän kanssa sopimuksen seurakunnan metsähakkuista Laukolan ja Hyrköisten kylissä.

Lue lisää...

Katso uusimmat
urheilu-uutiset!

Urheilutuloksia

 

Sote-uudistus nostaa aina uusia huolia

on .

Sote-uudistusta ei ole saatu vielä maaliin eikä ihan maalintekosektorillekaan, kun eri suunnista nousue arvostelua valmisteltua uudistusta kohtaan.

Kuntaliiton tekemän kyselyn mukaan kuntien lastensuojelussa kannetaan nyt suurta huolta siitä, mitä lastensuojelulle tapahtuu sote-uudistuksessa.
Kunnissa ei uskota, että lastensuojelun palveluiden järjestäminen onnistuu täysin sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen.
Kuntaliiton kyselyyn vastasi 93 prosenttia lastensuojelun järjestäjätahoista 279 kunnasta. Kyselyssä on kartoitettu muun muassa viranomaisten tiedonvaihdon ja yhteistyön toimivuutta, palvelujen saatavuutta, lastensuojelun käytössä olevia resursseja ja työn kuormitustekijöitä sekä kuntien lastensuojelun näkemyksiä sote-uudistuksesta.
Harvempi kuin kuin joka viides eli vain 16,8 prosenttia lastensuojelun järjestäjätahoja edustavista oli täysin tai lähes samaa mieltä väittämästä ”Emme ole huolissamme siitä, kuinka lastensuojelun palvelut järjestetään sote-uudistuksen jälkeen”. Täysin tai melko eri mieltä lastensuojelun palvelujen järjestämisen onnistumisesta oli 65,8 prosenttia vastaajista.
Voidaan tietysti ajatella, että kyselyyn vastanneet kuntien viranhaltijat tai työntekijät ovat huolissaan omista työpaikoistaan, mutta kyllä huoli varmasti on todellinen itse asian suhteen. Sote-uudistusta valmistellaan etäällä kuntakentästä ja hallituksesta tulee ristiriitaisia tai jopa riitaisia tietoja valmistelun suunnista. Varsinkin suorittava porras on perustellusti ymmällään, mitä uudistus aikanaan — jos sitä koskaan tuleekaan — vaikuttaa käytännön kenttätyöhön ja ennen muuta esimerkiksi lastensuojelun asiakkaiden asemaan.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

Näköislehti

Voit lukea Turun Tienoota myös digitaalisena näköisversiona!

Lue mielenkiintoisia paikallisia blogikirjoituksia!
 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!