Uhkasakko luvattomista rakennuksista lankeaa maksettavaksi

20.3.2018 Vahdon Kierikkalantiellä sijaitsevalla kiinteistöllä on ollut vuodesta 2015 useita luvattomia rakennelmia. Vuoden 2016 loppupuolella tehtyä lainvoimaista päätöstä rakennusten purkamisesta ei ole noudatettu, ja velvoitteen tehostamiseksi asetettu uhkasakko tuomitaan maksettavaksi. Uhkasakko on suuruudeltaan 12.000 euroa, jota kuitenkin alennettiin 8.000 euroon koska osa purkutöistä on tehty.

Lue lisää...

Murtovaras iski useampaan paikkaan

20.3.2018 Kosken Teboilille ja Marttilassa sijaitsevan Jasepuu Oy:n tiloihin murtauduttiin perjantain ja lauantain välisen yön aikana. Epäilty tekijä murtautui lopuksi vielä Tarvasjoen SEO:lle lauantai-aamuna.

Lue lisää...

Katso uusimmat
urheilu-uutiset!

Urheilutuloksia

 

Sote-uudistus nostaa aina uusia huolia

on .

Sote-uudistusta ei ole saatu vielä maaliin eikä ihan maalintekosektorillekaan, kun eri suunnista nousue arvostelua valmisteltua uudistusta kohtaan.

Kuntaliiton tekemän kyselyn mukaan kuntien lastensuojelussa kannetaan nyt suurta huolta siitä, mitä lastensuojelulle tapahtuu sote-uudistuksessa.
Kunnissa ei uskota, että lastensuojelun palveluiden järjestäminen onnistuu täysin sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen.
Kuntaliiton kyselyyn vastasi 93 prosenttia lastensuojelun järjestäjätahoista 279 kunnasta. Kyselyssä on kartoitettu muun muassa viranomaisten tiedonvaihdon ja yhteistyön toimivuutta, palvelujen saatavuutta, lastensuojelun käytössä olevia resursseja ja työn kuormitustekijöitä sekä kuntien lastensuojelun näkemyksiä sote-uudistuksesta.
Harvempi kuin kuin joka viides eli vain 16,8 prosenttia lastensuojelun järjestäjätahoja edustavista oli täysin tai lähes samaa mieltä väittämästä ”Emme ole huolissamme siitä, kuinka lastensuojelun palvelut järjestetään sote-uudistuksen jälkeen”. Täysin tai melko eri mieltä lastensuojelun palvelujen järjestämisen onnistumisesta oli 65,8 prosenttia vastaajista.
Voidaan tietysti ajatella, että kyselyyn vastanneet kuntien viranhaltijat tai työntekijät ovat huolissaan omista työpaikoistaan, mutta kyllä huoli varmasti on todellinen itse asian suhteen. Sote-uudistusta valmistellaan etäällä kuntakentästä ja hallituksesta tulee ristiriitaisia tai jopa riitaisia tietoja valmistelun suunnista. Varsinkin suorittava porras on perustellusti ymmällään, mitä uudistus aikanaan — jos sitä koskaan tuleekaan — vaikuttaa käytännön kenttätyöhön ja ennen muuta esimerkiksi lastensuojelun asiakkaiden asemaan.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

Näköislehti

Voit lukea Turun Tienoota myös digitaalisena näköisversiona!

Lue mielenkiintoisia paikallisia blogikirjoituksia!
 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!