Rattijuoppo jäi kiinni Ruskolla

13.11.2018 Poliisipartio pysäytti Ruskolla Liukolantiellä henkilöauton perjantaina aamuyöllä noin kello puoli kolmelta.

Lue lisää...

Satomaasta vastaava kanttori

13.11.2018 Musiikin maisteri, kanttori Tomi Satomaa on valittu Liedon seurakunnan vastaavaksi kanttoriksi.

Lue lisää...

Katso uusimmat
urheilu-uutiset!

Urheilutuloksia

 

Turvattomuutta tunnetaan ilman erityistä syytä

on .

Turva-alalla toimivan Verisuren teettämän tutkimuksen mukaan lähes joka neljäs varsinaissuomalainen tuntee olonsa turvattomaksi ollessaan yksin kotona. Vaikka omaan asuinympäristöä pidetään turvallisena, jostain selittämättömästä syystä osa kokee ainakin joskus kotonaan turvattomuuden tunnetta.

Varsinaissuomalaiset eivät ole pelkojensa kanssa yksin, sillä koko maan turvattomuusprosentti on vielä kolmisen prosenttiyksikköä korkeampi.
Turvabarometriin vastanneista erityisesti nuoret ja naiset kokevat turvattomuutta kotonaan. Naisista 36 prosenttia kokee turvattomuutta ollessaan yksin, kun miehistä näin kokee selvästi harvempi, vain 17 prosenttia.
Turvattomimmiksi itsensä kokevat sukupuolesta riippumatta nuoret, sillä 18—29-vuotiaista nuorista naisista 43 prosenttia ja miehistä 37 prosenttia kokee turvattomuutta kodissaan yksin ollessaan.
Selkeä enemmistö, jopa 96 prosenttia varsinaissuomalaisista pitää asuinaluettaan turvallisena, vaikka moni kokeekin turvattomuutta kotonaan. Uudellamaalla asuvista vastaajista asuinalueensa erittäin turvalliseksi kokee lähes 30 prosenttia, kun muualla Suomessa näin kokee noin 40 prosenttia.
Turvattomuuden tunteeseen ei aina ole selkeää syytä. Yli puolet eli 52 prosenttia turvattomuutta kotona kokevista varsinaissuomalaisista selittää sitä yleisellä turvattomuuden tunteella ilman erityistä syytä. Joka kolmannella turvattomuutta aiheuttaa asuntomurron pelko. Joka neljäs turvattomuutta kokevista varsinaissuomalaisista pelkää sairauskohtausta.
Turvapalveluyritykset hyötyvät ihmisten peloista ja turvattomuuden tunteesta. Yhä useammassa yksityiskodissa on muitakin turvalaitteita kuin lain määräämä palovaroitin. Kulunvalvontajärjestelmät, murto- ja palohälyttimet ja tarvittaessa myös kamerajärjestelmät yleistyvät. Jos ei muuten haluta turvaa järjestää, hankitaan kaupasta muutaman euron hintainen laatta, jossa lukee: kiinteistössä on tallentava kameravalvonta.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

Näköislehti

Voit lukea Turun Tienoota myös digitaalisena näköisversiona!

Lue mielenkiintoisia paikallisia blogikirjoituksia!
 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!