Talous- ja hallintojohtajan virkaan 33 hakemusta

16.10.2018 Ruskon vastaperustettuun talous- ja hallintojohtajan virkaan oli 33 hakijaa.

Lue lisää...

Lounametsä hakkaa seurakunnan metsiä

16.10.2018 Ruskon seurakunta hyväksyi Metsänhoitoyhdistys Lounametsän kanssa sopimuksen seurakunnan metsähakkuista Laukolan ja Hyrköisten kylissä.

Lue lisää...

Katso uusimmat
urheilu-uutiset!

Urheilutuloksia

 

Jokavuotinen tiekurjuus rassaa autoja ja hermoja

on .

Sorateiden kunto on tänä keväänä erityisen huono. Huono se oli jo viime syksyllä, kun sateiden vuoksi ei voitu tehdä muuta kuin hätäapua antavaa kunnostusta.

Ongelmatien varrella asuvia ei sanottavasti lohduta se tieto, että huonossa kunnossa ovat muutkin pikkutiet. Ne, joihin ei koskaan ole luvassa kestopäällystettä.
Varsinais-Suomen Ely-keskus tiedotti tällä viikolla tiekurjuudesta todeten sateisen viime syksyn näkyvän nyt pintakelirikkona. Syksyn sateet kyllästivät tiet vedellä, ja pakkasten jälkeen jään sulaessa tierakenteessa oleva vesi aiheuttaa ongelmia.
Tilanne on paikoin erittäin paha. Uudessakaupungissa Korsaarentie jouduttiin sulkemaan liikenteeltä sunnuntai-iltana soratien velliinnyttyä pahasti. Tie saatiin liikennöitävään kuntoon poistamalla tieltä pehmentynyt maa-aines ja lisäämällä tielle mursketta. Selvää on, että jokaiselle tielle ei näin voi tehdä, vaikka tarpeita totisesti olisi.
Ruskon kunnan pohjoisosassa Vahdolla Lavamäentien kurjuudesta on puhuttu vuosikaudet. Muutaman kilometrin ajelu kyseisellä tiellä todistaa, ettei tee mieli mennä metriäkään pitemmälle, jos ei ole pakko. Mutta pakkohan se on ajaa röykyttää asukkaiden, koulukuljetusten sekä muun muassa maa- ja metsätalouden kuljetusten.
Pikainen kysely alueen Facebook-ryhmässä tuotti sankasti vastauksia niin netissä, sähköpostissa kuin puhelimitse. Kiitosta ei kukaan yhteydenottajista antanut. Kunnossapitoa arvosteltiin, ja myös työn perusperiaatteet saatettiin kyseenalaiseksi. Eräs yhteydenottaja sanoi, että märkyys pysyy tiellä, koska tietä on hoidettu kuin kaukaloa: tien keskusta on reunavalleja 30 senttiä alempana, mikä estää kuivumisen. Vikaa nähtiin myös sorastuksessa ja tasaamisessa.
Eikä Lavamäentie ole ainut. Pikakysely toi viestejä myös Nummitien, Hemmolantien ja Ruskon Rauduntien ongelmista. Jos kysymys olisi jaettu Vahdon ja Ruskon ulkopuolelle, varmasti palaute olisi samanlaista.
Kyse on rahasta. Kunnossapitoon käytettävä rahoitus ei ole pysynyt tarpeiden tasolla. Kun peruskunnostukseen ei ole varaa, päivittäiset tai viikottaiset tarpeet kasautuvat. Rahanpuute näkyy monien mielestä myös urakoinnin ketjuttamisena. Kun alihankkijoiden ketju on tarpeeksi pitkä, vain hinta ratkaisee, eikä periaatteessa vastuuta kanna kukaan.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

Näköislehti

Voit lukea Turun Tienoota myös digitaalisena näköisversiona!

Lue mielenkiintoisia paikallisia blogikirjoituksia!
 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!