Takatalo ja Ruottu ehdokkaiksi

20.11.2018 Varsinais-Suomen Keskusta nimesi piirikokouksessa 15 ehdokasta huhtikuussa 2019 pidettäviin eduskuntavaaleihin. Kaksi ehdokasta nimetään myöhemmin.

Lue lisää...

Auto päin pylvästä

20.11.2018 Liedossa Hämeentiellä sattui sunnuntaiaamuna puoli kahdeksalta liikenneonnettomuus. Auto oli Ankan kohdilla törmännyt valaisinpylväisiin, joita kaatui tielle.

Lue lisää...

Katso uusimmat
urheilu-uutiset!

Urheilutuloksia

 

Liikenneturvallisuus iso ongelma koulujen lähellä

on .

Koulujen lähialueet ovat riskialueita liikenneturvallisuuden kannalta varsinkin koulujen alkamisen ja päättymisen aikaan. Aamuisin vanhemmat tuovat lapsia kouluun omilla autoillaan, ja samaan aikaan tulee koululaisia pyörillä tai jalkaisin tai jää koulun luona bussista.

Yleensä jättöalueet ovat pienempiä kuin se ydinajan 10 minuutin tarve edellyttäisi. Jos vielä vanhemmilla on kiire töihin, tarkkaavaisuus ei ole parhaimmillaan silloin, kun oma lapsi on turvallisesti jätetty kyydistä.
Ongelmapaikkoja on kohennettu tekemällä erityisiä jättöpysäkkejä ja -levennyksiä muun muassa Liedon Joikilaakson, Paattisten koulun sekä Ruskolla Laukolan ja Kirkonkylän kouluille. Ahdasta on silti ruuhkien aikaan.
Ruskolla on sumpuksi muodostunut Talkootie, joka vie Vahdontieltä Maunun koululle. Jonkin verran helpotusta toi Vanhatien jatkaminen läpiajettavaksi Talkootien ja kunnantalon väliseltä osuudelta sekä jättöpysäköinnin järjestäminen Vahatien Talkootien puoleiseen päähän. Kunnassa on herätty siihen, että tämä ei riitä tulevaisuudessa.
Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta saa huomenna tiedokseen Ruskon liikenneturvallisuustyöryhmän miettimät asiat Talkootien alueella. Työryhmä näkee lähitulevaisuuden kehittämiskohteena kohta valmistuvan lähiliikuntapuiston huomioimisen liikennejärjestelyissä. Lähiliikuntapuistoa hyödynnetään muun muassa Kirkonkylän koulun välituntialueena. Maunun, Kirkonkylän ja Hiidenvainion koulut sekä Hiidenvainion päiväkoti alkavat ensi syksynä käyttää vanhan urheilukentän alueelle valmistuvaa lähiliikuntapuistoa niin liikuntatunneilla kuin välituntialueena.
Koska alue on aktiivisessa käytössä myös koulupäivien jälkeen, jalankulkua Talkootien yli on paljon nykyistä enemmän. Sen vuoksi liikenneturvallisuusryhmä ehdottaakin Talkootien sulkemista auto- ja mopoliikenteeltä. Jotta se voidaan tehdä, tarvitaan turvallinen kulkuyhteys Vahdontieltä Ruskotalolle ja Maunun koululle.
Tievaihtoehdon löytämisellä alkaa olla kiire, sillä työmaaliikennekin olisi siirtymässä käyttämään Talkootietä, kun Maunun koukun keittiötä aletaan laajentaa. Aikanaan myös koko Maunun koulu kokee laajennuksen, mikä lisää liikennettä. Mitä kautta mennään ja kenen maata tarvitaan, se lienee ydinkysymys. Voimassa oleva asemakaava ei siihen neuvojaan tarjoa.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

Näköislehti

Voit lukea Turun Tienoota myös digitaalisena näköisversiona!

Lue mielenkiintoisia paikallisia blogikirjoituksia!
 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!