Talous- ja hallintojohtajan virkaan 33 hakemusta

16.10.2018 Ruskon vastaperustettuun talous- ja hallintojohtajan virkaan oli 33 hakijaa.

Lue lisää...

Lounametsä hakkaa seurakunnan metsiä

16.10.2018 Ruskon seurakunta hyväksyi Metsänhoitoyhdistys Lounametsän kanssa sopimuksen seurakunnan metsähakkuista Laukolan ja Hyrköisten kylissä.

Lue lisää...

Katso uusimmat
urheilu-uutiset!

Urheilutuloksia

 

Tekniikka kehittyy ja rikollisuus sen mukana

on .

Saadakseen saaliiksi rahaa, eivät nykypäivän rikolliset enää välttämättä murtaudu yritysten tiloihin ja räjäytä kassakaappia rahoihin käsiksi päästäkseen. Rikollisuus toimii uuden tekniikan myötä siellä, missä kulkee raha- ja muuta arvokasta liikennettä — verkossa.

Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus julkaisi eilen vakavimman luokan varoituksen Office 365- sähköposteihin kohdistuneista tietojenkalasteluista ja tietomurroista. Kyberturvallisuuskeskuksen tietojen mukaan useiden merkittävien yritysten johtoryhmiltä ja rahaliikenteestä vastaavilta henkilöiltä on vuotanut rikollisille tuhansia sähköposteja. Käyttäjätunnus-salasanaparien anastukset voivat vaarantaa myös muita organisaation tietojärjestelmiä.
Monet kyseistä sähköpostijärjestelmää käyttävät organisaatiot useilta toimialoilta ovat olleet tietojenkalastelun ja tietomurtojen kohteena kevään aikana. Viestejä on lähetetty erityisesti yritysten johtajistolle sekä maksuliikenteestä ja laskutuksesta vastaaville henkilöille. Viestien avulla rikolliset ovat päässeet käsiksi tuhansiin sähköposteihin.
Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan toiminnan tavoitteena on päästä käsiksi joko yritysten liiketoiminnan kannalta tärkeään tietoon tai maksuliikenteeseen. Kyse ei ole nappikaupasta, sillä rikolliset ovat tavoitelleet jopa kymmenien miljoonien eurojen rikoshyötyä laskutuspetosten avulla. Lisäksi liiketoimintakriittistä tietoa on mahdollista hyödyntää muussa rikollisessa tarkoituksessa.
Varsinkin pienissä ja keskisuurissa yrityksissä tietotekniikan osaamisen taso ei ole järin korkealla, ja monessa yrityksessä luotetaan koneiden ja ohjelmien toimintaan sokeasti. Moniko tietokonetta päivittäin töissä käyttävä tai jopa eräänlaisena vastuullisena oleva osaa paikata nyt havaittuja aukkoja? Siis että tarkastetaan välittömästi sähköpostien uudelleenlähetyssäännöt ja otetaan käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen.
Onneksi Viestintävirasto on luvannut julkaista lisäohjeistusta.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä

Näköislehti

Voit lukea Turun Tienoota myös digitaalisena näköisversiona!

Lue mielenkiintoisia paikallisia blogikirjoituksia!
 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!

 

Tämä tila on varattu ilmoituksille!