Liikennepuisto tarvitsee uuden paikan

Liedon Leijona-liikennepuiston avajaiset olivat maanantaina. Benjamin Lindell otti liikenteeseen tuntumaa potkuautolla.

18.5.2017 Liedon Leijona-liikennepuiston ajokausi avattiin viime maanantaina. Vaikka avajaiset olivat jo nyt, yleisölle liikennepuisto on avoinna seuraavan kerran sunnuntaina 3. kesäkuuta alkaen.

—On jo perinne, että liikennepuisto avataan toukokuun puolivälissä, jolloin koulut ja päiväkodit pääsevät käyttämään puistoa, kertoo Lions Club Lieto Loukinaisen presidentti Erkki Malkamäki.
Liikennepuisto on syntynyt klubin aloitteesta vuonna 2004. Kunta rakensi puiston, klubi lahjoitti autot. Vuonna 2012 klubi hankki liikennepuiston viereiseen Muumi-leikkipuistoon laitteet.
Klubi on edelleen mukana liikennepuiston toiminnassa. Se ostaa Liedon 4H-yhdistykseltä palvelun, jolla liikennepuiston valvojiksi palkataan lietolaisia nuoria.
—Alkamassa on kolmas kesä, jolloin ostamme palvelun 4H:lta. Valvonta on sujunut hyvin, eikä valvojista ole tullut negatiivista palautetta.<\n>Liikennepuistossa on vuosittain tuhansia kävijöistä. Klubin mukaan vuotuinen kävijämäärä ylittää viisi tuhatta, kun mukaan lasketaan varsinaisen aukioloajan ulkopuoliset koulu- ja päiväkotikäynnit.
Klubin tuleva presidentti Matti Helanlahti kertoo, että liikennepuisto on klubin pääaktiviteetti, johon satsataan suhteellisen paljon.
—Lapsuudestani muistan Kupittaan liikennepuiston, jossa kävin ajamassa. Liikennepuiston ajatuksena on, että lapset voivat turvallisissa olosuhteissa harjoitella liikennekäyttäytymistä.
Liikennepuiston autoilla on paikallisia sponsoreita, jotka tukevat toimintaa kausittain.
Lions Club Lieto Loukinainen on perustettu toukokuussa 1987 eli klubi täytti juuri hiljattain 30 vuotta.

Leijonapuisto hakee uutta paikkaa

Leijona-liikennepuisto on Kirkkotien varrella. Edessä on muutto, sillä alueelle on tulossa kerrostaloja.

Malkamäellä ja Helanlahdella on toive uudesta paikasta.
—Mielestämme liikennepuiston uusi paikka voisi olla kunnantalon vieressä. Ensimmäinen perustelu on se, että Jokilaakson koulu on lähellä. Oppilailla olisi lyhyt matka liikennepuistoon.
—Toinen perustelu on se, että uusien kerrostalojen myötä alueen asukasmäärä kasvaa. Asukkaiden joukossa on myös lapsia.
Lapsiperheiden kannalta kunnantalon läheisyydestä olisi sekin etu, että tarvittaessa voisi kipaista kunnantalolle vessa-asioille, käydä kirjastossa, piipahtaa kahvilassa välipalalla ja pysäköintipaikkojakin olisi lähellä.

Pekka Remes

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä