<f"Geneva">Hiitiö nousemassa Pyhärannan johtoon

Harri Hiitiölle ei ehdi tulla puoltatoista vuotta täyteen Ruskon kunnanjohtajana. Hiitiön valinta Pyhärannan kunnanjohtajaksi varmistuu maanantaina.

Rusko Ruskon kunnanjohtaja Harri Hiitiötä esitetään Pyhärannan kunnanjohtajaksi. Esityksen teki maanantaina Pyhärannan kunnanhallitus.

—Tuntuu mukavalta, ihan leppoisalta. Tietysti valtuusto vielä käsittelee asian, Hiitiö kommentoi valintaansa.
Lopullisen päätöksen kunnanjohtajavalinnasta tekee Pyhärannan kunnanvaltuusto, joka kokoontuu tulevana maanantaina.
Hiitiö jätti viime viikolla kirjallisen suostumuksen Pyhärannan kunnanjohtajan virkaan. Hänet haastateltiin maanantaina ennen hallituksen kokoustamista.
Pyhärannan kunnanhallitus päätyi Hiitiön valintaan äänestyksen jälkeen luvuin 4—2. Kokoomusjäsenet kannattivat Hiitiötä ja sosiaalidemokraatit uusikaupunkilaista Merja Koskea. Hallituksen keskustajäsen Helka Huttela äänesti tyhjää.
Muut Pyhärannan kunnanjohtajan virkaan ehdolla olevat ovat Ilpo Haalisto Nousiaisista, Antti Starck Raumalta sekä turkulaiset Hannu Heinonen ja Ville Valkonen.
Hiitiön valintaa kannattaa muun muassa Pyhärannan kunnanhallituksen puheenjohtaja Mauri Helminen (kok.).
—Hiitiön kokemus oli se, joka sai minut äänestämään häntä, Helminen sanoo.
Harri Hiitiö valittiin Ruskon kunnanjohtajaksi helmikuussa 2017. Sitä ennen hän on työskenteli Eurajoen johdossa.
—Pyhäranta on kehityshakuinen ja -haluinen kunta. Sen kuntastrategia on sellanen, jonka itsekin allekirjoitan. On siis helppoa lähteä toteuttamaan sellaista strategiaa, jonka itsekin sisäistän. Pyhärannassa on ymmärretty hyvin kunnan roolin muutos, Hiitiö toteaa.
Mikäli Hiitiö tulee valituksi, hänen toivotaan aloittavan Pyhärannan kunnanjohtajana syyskuun alusta. Ruskon kunnalle hänellä on kolmen kuukauden irtisanomisaika.
—Täytyy sitten neuvotella ruskolaisten kanssa lopullisesta aikataulusta, Hiitiö sanoo.

Maria Suomi

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä