Maailma on auki ylioppilaalle

Lietolainen ylioppilas Olga Lipasti on käännekohdassa. Tulevaisuus tarjoaa rajattomasti mahdollisuuksia.

Olga Lipasti painoi valkolakin päähänsä Liedon lukion lakkiaisjuhlassa yhtenä 52 ylioppilaasta. Mieli on hiukan haikea, kun kaveripiiristä ihmiset ovat lähdössä vähän sinne sun tänne, mutta päällimmäinen tunne ylioppilaalla on innostus ja hyvä jännitys.

—On tapahtumassa niin paljon kaikkea samaan aikaan. Joka puolella tulevaisuudessa on kaikennäköisiä mahdollisuuksia, henkäisee Lipasti.
Melkein kaikki Olga Lipastin yläastekaverit lähtivät Turkuun lukioon, mutta hän valitsi Liedon lukion ja on ollut tyytyväinen. Pienessä lukiossa on hyvä ja avoin ilmapiiri. Ihmiset tuntevat toisensa ja juttelevat keskenään.
Lukion kautta Olga Lipasti on päässyt käymään Yhdysvalloissa, Saksassa, Kreikassa ja Norjassa. Ehkä osittain siitäkin johtuen hän on hakemassa Turun kauppakorkeakouluun kansainväliselle linjalle opiskelemaan.
—Kansainvälinen ala kiinnostaa. Kannatan yhteistyötä. Minusta meidän ei pitäisi sulkeutua omiin kopperoihimme, vaan edistää yhteistyötä ja hyväksyntää ympäri maailman.
Olga Lipasti ei ole vielä ihan varma, mikä hänen oma unelmansa on.
—Kaupallinen koulutus avaa oven niin suureen maailmaan, että sieltä se minun unelmani ehkä löytyy, hän uumoilee.
Olga Lipasti kirjoitti seitsemän ainetta ja sai eximian paperit. Äidinkielen kokeesta tuli laudatur Liedon lukion parhaalla suorituksella.
—Äidinkielen koetta mietin etukäteen kaikista eniten. Se on minulle sellainen juttu, missä voin haastaa itseäni. Äikän ällästä on sitä paitsi hyötyä, pyrkii mihin vaan.
Heti ylioppilaskirjoituksista selvittyään Lipasti alkoi lukea pääsykokeisiin. Periaatteen vuoksi hän ei ole mennyt kalliille valmennuskurssille, vaan haluaa hoitaa homman itse.
—"Minä itte", sanoin jo kolmevuotiaana. Saa nähdä, kuinka käy. Jos en pääse sisään, ei tiedä, vaikka muuttaisin Ruotsiin ja jäisin sinne, virnistää ylioppilas.
Kesällä Olga Lipasti tekee duunia mansikanmyyjänä. Paljon enempää hän ei halua etukäteen suunnitella.
—Vihdoinkin on aikaa tehdä mitä vaan ja ottaa rennommin. Takana on niin rankka kevät.

Elina Lavonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä