Koulunmäelle on kuljettava kiertotietä

Kulku Opintielle käy poikkeuksellisesti Keskusurheilukentän ja Manttaalin välistä.

13.6.2017 Liedon koulukeskuksen alueella on käynnissä mittava katu- ja paikoitusalueiden rakentaminen, minkä vuoksi osa Kärpijoentietä on suljettu kesän ajaksi yleiseltä liikenteeltä.

Ajurintien ja Simpukkatien risteyksestä Kärpijoentielle kääntyminen on sallittu ainoastaan tonteille kulkeville. Kulkuyhteys koulu- ja urheilukeskukseen on järjestetty edempää Ajurintieltä Kahlojantien ja Kärpijoentien kautta Manttaalin takaa Opintielle.
—Ihmiset ajavat vanhasta muistista kiellettyä reittiä, ja kielloista huolimatta työmaalle on jopa pysäköity autoja. Tänään olen viimeksi ollut urakoitsijan kanssa jutuissa, että sinne tarvitaan vielä selkeämmät ajo-ohjeet. Myös turvallisuutta on tehostettu, kertoo kunnallistekniikkapäällikkö Henna Paajanen Liedon kaavoitus- ja teknisistä palveluista.
Kärpijoentien ja Opintien risteykseen rakennetaan muun muassa liikenneympyrä sekä tehdään paikoitusaluetta Manttaalin ympäristöön. Urakoitsijana toimii Maanrakennusliike Vähätalo Oy. Opintien liittymä avataan liikenteelle jälleen 15. elokuuta.
Työmaalla räjäytetään kesän mittaan paljon kalliota, joten siellä ei ole turvallista liikkua. Alueen asukkaiden on päästävä koteihinsa, joten teitä ei ole mahdollista sulkea kokonaan. Räjäytysten ajaksi liikenne pysäytetään.
—Tämän kun kestämme, sitten on ihan toisenlaiset ja toimivat liikennejärjestelyt koulunmäellä, lupaa Paajanen.
Samaan aikaan alueella rakennetaan uutta Taatilan koulua, tehdään Kaijasenpellon asuintonttien kunnallistekniikkaa sekä peruskorjataan Keskusurheilukenttää, joten lähes koko mäki on remontissa ja työmaaliikennettä riittää.

Elina Lavonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä