Ruskolaisten lasten päiväleiri huipentui itse tehtyyn päivälliseen

Nuoriso-ohjaaja Paula Mickelsson opastaa Ella Kuuluvaiselle ja Emma Bergille, kuinka valkuainen ja keltuainen erotetaan toisistaan.

15.6.2017 Ruskon nuorisotalon keittiössä oli vilskettä viime perjantaina, kun siellä hääri toistakymmentä alakouluikäistä kokkia valmistamassa viikon kestäneen Ruokakoulu-päiväleirin päätöspäivällisen ruokia.

—Lapset saivat itse suunnitella menun, ja siitä tuli hyvällä tavalla hyvin lasten näköinen. Alkupalaksi makaronisalaattia, pääruoaksi pitsaa ja jälkiruoaksi suklaamoussea, Ruokakoulun vastuuohjaajana toiminut Saija Ojansuu kertoo.
Leiriläiset eivät olleet perjantaina keittiössä ensimmäistä kertaa, sillä nimensä mukaisesti Ruokakoulussa tehtiin joka päivä yhdessä aamu- ja välipala sekä lounas.
Viikon aikana maisteltiin ainakin lihapullia ja kukkakaalilla tuunattua perunamuusia, uunilohta ja itse maasta nostettuja uusia perunoita sekä kasvissosekeittoa. Erityisesti välipaloiksi oli valittu sellaisia ruokia, joita lasten on helppo valmistaa itse kotona koulun jälkeen.
Viisipäiväinen Ruskon nuorisopalveluiden ja Maskun-Ruskon-Vahdon 4H-yhdistyksen järjestämä leiri huipentui perjantaina perhepäivälliseen, jonne leiriläiset olivat saaneet kutsua omia läheisiään.
—Idea on, että vanhemmat näkevät, mitä lapset osaavat tehdä. Tämä voisi innostaa perheitä kokkaamaan kotonakin yhdessä, Ojansuu miettii.
Mikäli Ruskon nuorisotalon keittiössä käyneestä vilinästä voi jotakin päätellä, Ruokakoulu oli mieluinen juttu osallistuneille. Mimosa Luovula, 11, ja Tuomas Hyytiä, 9, ainakin vahvistavat tämän toteamalla, että leirillä on ollut mukavaa.
—Ei ole kovin vaikeaa tehdä ruokaa, kun on ohjeet. Olen saanut leiriltä ideoita ruoista, joita voisi ehdottaa tehtäväksi kotonakin, Luovula tuumaa.
Luovula ja Hyytiä ovat yhtä mieltä siitä, että viikon paras ruoka on ollut uunilohi ja uudet perunat.
—Saimme itse nostaa syömämme perunat, kun kävimme vierailulla perunatilalla. En ollut aiemmin nostanut perunoita, Hyytiä kertoo leiriläisten vierailusta ruskolaiselle Mäki-Heikkilän tilalle.

Anniina Kajander

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä