Mäntykodin piha muuttui olympia-areenaksi

Jarmo Koivisto heitti saapasta parhaimmillaan 20,2 metriä. Se riitti viimekeskiviikkoisissa kehitysvammaisten kesäolympialaisissa saappaanheiton toiseen sijaan.

Olympialaiset ja lajeina saappaanheitto, tikanheitto, pujottelu pallon kanssa, pallon pomputtelu sekä pallon tarkkuusheitto. Ei ehkä se perinteisin tilanne, mutta hyvinkin mahdollinen, kun kyse on leikkimielisistä kesäolympialaisista.

Viime keskiviikkona Mäntykodin pihalla käydyt kehitysvammaisten kesäolympialaiset houkutteli toistakymmentä urheilijaa kilpailemaan. Toisia kannustettiin, mutta sääntöjen noudattamista valvottiin kuitenkin tarkasti.
Kilpailujen ensimmäinen laji oli saappaanheitto. Päivän pisimmästä kaaresta vastasi Juha Hiltunen tuloksella 20,3 metriä.
—Välillä joku muukin saa voittaa. Viime vuonna minä voitin saappaanheiton. Tulosta en kyllä enää muista, Hiltuselle kymmenellä sentillä hävinnyt Jarmo Koivisto jutteli.
Sekä Hiltunen että Koivisto pitivät olympialaisia mukavina.
—Tykkään urheilusta, ja on kiva itsekin kilpailla. Harrastan pyöräilyä. Olen pyöräillyt Liedosta Turkuun asti, Hiltunen kertoi.
—Ei voitto ole tärkein, vaan osallistuminen, Koivisto summasi.
Olympialaisiin oli saapunut osallistujia Mäntykodin lisäksi sekä Tarvasjoelta Peltolan asumisyksiköstä että Liedon keskustan tuetun asumisen yksiköstä.
—Järjestämme kesällä monenlaista toimintaa, koska nyt kehitysvammaisilla on vapaa-aikaa toimintakeskuksen ollessa kiinni. Iso osa heistä kun on siellä töissä, asumisenohjaaja Jon Olsoni Liedon kehitysvammapalveluista kertoi.

Anniina Kajander

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä