Moision koulutien kaukolämpötyömaa valmistunee kahdessa viikossa

Moision koulutien kevyen liikenteen väylä on koko mitaltaan kaivettu auki kaukolämpöputkien asentamisen vuoksi. Turku Energiasta luvataan, että koulu alkamiseen mennessä kaivanto täytetään.

3.8.2017 Moision koulutien kevyen liikenteen väylä on kaivettu auki kilometrin matkalta eli K-marketin liittymästä koulun liittymään.

Koulu luopuu öljylämmityksestä ja siirtyy kaukolämpöön.
Koululaisten vanhempia on huolestuttanut koulutien turvattomuus, jos kevyen liikenteen väylä ei ole käytettävissä koulun alkaessa. Syyslukukausi käynnistyy 15. elokuuta.
—Kävimme tiistaina neuvottelun urakoitsijoiden kanssa, ja he lupasivat, että työ on valmis koulun alkuun mennessä, kertoi Turku Energian verkostoinsinööri Mikko Lehtinen.
Urakoitsijat ovat luvanneet teettää töitä viikonloppuisinkin, jotta aikataulussa pysytään.
Maanrakennustyöt urakoi Kuntec, hitsaustyöt Turun Energiahitsaus.
Mikko Lehtinen sanoi, että jos syntyy ylivoimaisia esteitä töiden saattamiseksi loppuun koulun alkamiseen mennessä, kadun ajorataa kaventamalla tehdään Moision koulutielle turvallinen kevyen liikenteen kaista.
—Sitä emme lupaa, että jalkakäytävä olisi kahden viikon päästä päällystettynä, mutta kaivanto on joka tapauksessa silloin täytetty.
Työ ajoitettiin koulujen loma-ajaksi, mutta aloittaminen viivästyi kahdella viikolla, koska sijoitusluvan saanti viipyi.
Kaukolämpöjohto tulee K-marketin luokse moottoritien ali.
—Uskon, että ensi vuonna johtoa jatketaan Moisiontien toiselle puolen, jossa on TVT asuntojen vuokra-asuntoja. Viemme kaukolämmön myös Yli-Maarian uudelle koululle, verkostoinsinööri Mikko Lehtinen kertoi.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä