Eläinten ja laitteiden yhdistelmä ei petä

Akseli Mäenpään ilme sen kertoo: Zoolandian laitteissa on jytyä.

8.8.2017 Sateiselta näyttänyt maanantaiaamu kääntyy vähitellen poutaiseksi, ja Zoolandiaan kelistä välittämättä suunnanneet perheet saavat nauttia melkein tyhjästä huvipuistosta. Laitteisiin ei tänään tarvitse jonottaa.

—Eikä meillä tarvitse oikeastaan muulloinkaan. Alue on niin iso, ja tekemistä riittää. Moni sanoo, ettei yhtenä päivänä edes ehdi kiertää koko aluetta kunnolla, toteaa Katri Vilo Zoolandiasta.
Liedon Asemalla sijaitsevassa puuha- ja eläinpuistossa on riittänyt kävijöitä pitkin kesää. Meneillään on viimeinen kokonainen toimintaviikko, jonka jälkeen Zoolandia avaa ovensa vielä kahtena elokuun lauantaina.
—Kesä on ollut hyvä huvipuiston kannalta. Ei ole paljon satanut. Eikä ole ollut toisaalta niin helteistäkään, että olisi maattu rannalla. Ihmiset ovat hakeneet aktiviteettia, ja meillä on ollut kävijöitä tasaisesti, raportoi Vilo.
Hiljaisempi sadepäivä tietää henkilökunnalle siivouspäivää. Paikkoja pestään ja siistitään pientareita siimaleikkurilla. Ruskolainen Emma Wuokko jynssää rodeoareenaa lännenkylässä.
—Kaikkein hauskinta hommaa minusta on kävellä alueella Fantti-norsun puvussa. Lyön lapsille ylävitosia, halailen heitä ja olen miljoonassa valokuvassa tämän kesän jälkeen, nauraa 17-vuotias kesätyöläinen.
Zoolandia työllistää yrittäjäperheen lisäksi noin 35 kausityöntekijää, joista monet tulevat vuodesta toiseen kesäksi töihin.

Tavoitteena saada aikuiset leikkimään

Raimo ja Liisa Tuomisen ja heidän kahden tyttärensä Katri Vilon ja Heidi Tuimalan omistamassa Zoolandiassa tehtiin joitakin vuosia sitten suunnanmuutos, jonka myötä eläimiä vähennettiin ja laitepuoleen satsattiin.

Viime syksynä ulkoistettiin koko eläinpuoli, kun Zoolandiassa kesätöissä ollut Noora Visto rupesi yrittäjäksi ja otti kotieläinpihan hoitoonsa. Vieraat saavat mennä eläinten joukkoon aitaukseen, ottaa niitä syliin, paijata ja harjata, mikä on elämys etenkin lapsille.
—Tykkään tosi paljon, kun täällä pääsee rapsuttelemaan eläimiä. Muutenkin alue on viihtyisä grillipaikkoineen, joissa voi rauhassa istuskella. Ei tarvitse pitää mitään kiirettä, kun asummekin ihan tässä lähellä, sanoo paattislainen Marika Vesalainen, joka on liikkeellä kahden lapsensa ja siskontytön kanssa.
—Kaikki täällä on kivaa, kun eläimet ja laitteet on yhdistetty, kiteyttää Vesalaisen siskontyttö Reetta Lautjärvi.
Huvipuiston omatoimilaitteilla ja muilla vuosittaisilla satsauksilla on pyritty siihen, että isommatkin lapset viihtyvät Zoolandiassa.
—Minulla on joka päivä tavoitteena saada aikuisetkin leikkimään. Lapset tykkäävät hirmuisesti, kun aikuiset ovat mukana hölmöilemässä. Meillä saavat aikuisetkin mennä vaikka pomppulinnaan tekemään kuperkeikkaa, jos siltä tuntuu, lupaa Katri Vilo.
Kaarinasta päiväksi Zoolandiaan kahden pienen poikansa kanssa tulleille Tiina ja Mikko Mäenpäälle heittäytyminen ei ole ongelma. Perhe on reissannut tänä kesänä jo Tykkimäet ja Särkänniemet.
—Kesällä täytyy käydä! Ehkä me olemme sen verran lapsenmielisiä, että nautimme itsekin, tuumaavat Mäenpäät, kun pojat porhaltavat jo seuraavaan laitteeseen.

Elina Lavonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä