Suurilan oopperajuhlat hätyytteli yleisöennätystään

Baritoni Jaakko Kortekangas esitti muun muassa Aarre Merikannon Juha-oopperasta Juhan monologin. Hän on tehnyt Juhan roolin Suomen kansallisoopperassa, kun kyseistä oopperaa siellä viimeksi esitettiin

8.8.2017 Suurilan oopperajuhlat järjestettiin Tarvasjoella viime viikonloppuna kymmenettä kertaa. Sekä kymmenvuotisen taipaleen että satavuotiaan Suomen kunniaksi ohjelma koostui pelkästään suomalaisten säveltäjien teoksista. Juhlan kunniaksi hätyyteltiin myös viimevuotista yleisöennätystä.

—Kuulijoita oli noin 250. Maksaneita vieraita oli 220, joka on vain kymmenen vähemmän kuin viime vuonna. Varmasti olisi tullut uusi yleisöennätys, jos ilma olisi ollut toisenlainen, tapahtuman järjestäneen Suurilan kyläyhdistyksen sihteeri Maarit Heinonen arvio.
Tänä vuonna lippuja myytiin ensimmäistä kertaa myös ennakkoon. Koska kokemukset olivat niin hyviä, käytäntö saanee jatkoa myös ensi vuonna.
—Lippuja myytiin enemmän ennakkoon kuin ovelta. Enin osa netin kautta myydyistä meni pidemmän matkan taakse. Kaukaisin paikka taisi olla Savonlinna, Heinonen kertoos.

Seppälän tiilitehtaan halliin oli saapunut kaiken ikäisiä kuulijoita nauttimaan sopraano Tiina-Maija Koskelan, baritoni Jaakko Kortekankaan, bassobaritoni Nicholas Söderlundin ja pianisti Pasi Helinin tarjoamasta kulttuurielämyksestä.

—Tämä on matalan kynnyksen oopperaa, jossa tunnelma on helposti lähestyttävä ja lämmin. Olemme tykänneet, Paimiosta miehensä ja tytärtensä kanssa oopperajuhliin saapunut Terhi Nieminen kertoi.
Niemisen perhe on käynyt juhlilla useampana vuonna. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana oli 7-vuotias Nelli-tytär. 10-vuotias Alisa oli paikalla toistamiseen. Äidin mukaan tytöt olivat "innoissaan lähdössä oopperajuhliin".
—Lopun Peter Pan oli paras, Alisa tuumasi.
Alisan suosikiksi noussut Peter Pan poikkesi juhlien ohjelmasta iloisuudellaan. Muuten teokset olivat melko surullisia ja synkkiäkin.
—Tiina-Maija tuossa kysyi, pitäisikö teille mainita siitä, että kaikki esitettävät sävellykset ovat niin synkkiä. Toisaalta mikä ihme se on, tämähän on suomalaisen oopperankonsertti, juhlien taiteellinen johtaja Nicholas Söderlund vitsaili lavalla.

Anniina Kajander

.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä