Parma Oy:ssä työturvallisuus parantunut paljon

Parma Oy:n Ruskon tehtaalla on valmistettu betonielementtejä muun muassa kauppakeskus Myllyn laajennukseen. Yksilöllisten betonimuottien valmistus on tarkkaa käsityötä. Raimo Luukkonen tutkii piirustuksia, taustalla tehdaspäällikkö Markku Heikkilä.

5.10.2017 Ruskolla toimiva betonielementtitehdas on osa Parma Oy:tä, joka kuuluu kansainväliseen Consolis-konserniin. Parma aloitti toimet työturvallisuuden parantamiseksi kymmenen vuotta sitten.

Tuolloin tapaturmataajuus oli 73 kappaletta miljoonaa työtuntia kohden. Nyt taajuus on pudonnut lukuun viisi kappaletta miljoonaa työtuntia kohden.
—Riskiarviointia tehdään koko ajan ja arviointi käydään läpi kuukauden välein, kertoo toimitusjohtaja Jarmo Viljanen Parma Oy:stä. Hän vieraili Ruskon tehtaalla syksyn tilannekatsauskierroksellaan tiistaina.
—Lähtökohtana on, että joka päivä tehtaalta lähdetään terveenä kotiin.
Ruskon tehtaan tehdaspäällikön Markku Heikkilän mukaan jokainen työntekijä tekee havaintoja, miten työturvallisuutta voidaan parantaa. Siinä yhtenä työkaluna on puhelimessa oleva sovellus, jolla havaintonsa voi kertoa eteenpäin.
Tehtaat tekevät myös yhteistyötä eli yhdessä tehtaassa toteutettu työturvallisuuden parantaminen otetaan käyttöön muissakin tehtaissa. Tieto kulkee myös maasta toiseen sisaryhtiöiden kautta.

Tehtaalla pitkiä työsuhteita

Ruskon tehtaalla on 50 työntekijää, joista tuotannon puolella on 40. Lisäksi tehtaan tiloissa on viisi työntekijää, jotka ovat Consoliksen Materials Development Centren eli betoniteknologiaa tutkivan yrityksen palveluksessa.

—Meillä on pitkiä työsuhteita ja vaihtuvuus on pientä, tehdaspäällikkö Heikkilä sanoo.
Uusia työntekijöitä palkataan varsinkin eläkkeelle siirtyneiden tilalle.
Ruskolla tehdään betonielementtejä lähinnä toimitilarakentamiseen. Suurelle yleisölle tuttuja kohteita ovat Kupittaalla olevat Medisiina D ja Pohjola Sairaala, Naantalin monipolttoainevoimala sekä kauppakeskus Myllyn laajennus. Ruskolta toimitetaan elementtejä myös pääkaupunkiseudulle ja Ahvenanmaalle.

Pekka Remes

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä