Ryhdikkäänä oman alueen turvaksi

Tarvasjoen VPK:n miehistö kokoontui torstaina harjoituksiin uudelle paloasemalle ja pääsi samalla yhteiskuvaan. Harjoitukset sujuivat vielä etupäässä paikkoja kuntoon laittaessa.

10.10.2017 Tarvasjoen entisestä paloasemarakennuksesta löytyi hometta kuntokartoituksen yhteydessä alkuvuodesta 2010. Siitä saakka VPK on toivonut uusia tiloja.

Noin kuukausi sitten toiminta pääsi vihdoin siirtymään kylänraitille rakennetulle modernille paloasemalle.
Tilat ovat toimivat ja valoisat, eikä miehistön jäsenten tarvitse enää törmäillä ahtailla käytävillä hälytyksen tullen. Varustehuoltomahdollisuudet ovat ihan toista maata entiseen verrattuna. Autojen ympärillä hallissa mahtuu touhuamaan ja näkeekin jotain.
Liedon kunta rakennutti Tarvasjoen paloaseman leasing-periaatteella, ja aluepelastuslaitos on sitoutunut vuokraamaan tilat sopimuspalokunnalleen. Noin 500 neliömetrin paloasema pitää sisällään autohallin lisäksi asianmukaiset koulutus-, keittiö-, pesu- ja varustetilat. Sieltä löytyy miehistön toivomuksesta myös kuntosali sekä oma soppensa nuoriso-osastolle.
—Jos joku vielä kehtaa valittaa, niin voi mennä maakuntamatkailun merkeissä tutustumaan muualle, miten asiat voisivat olla, tuumaa VPK:n päällikkö Sauli Frantti ja näkee, että satsaus vaikuttaa jäsenistöön mieltä kohentavasti.
—Totta kai toivon, että se tulee näkymään kaikessa toiminnassa ja kannustaa meitä vastaamaan niihin odotuksiin, joita kuntalaiset ja aluepelastuslaitos meille asettavat, kun ovat mahdollistaneet nämä hienot tilat, hän jatkaa.
Kaikki halukkaat pääsevät tutustumaan Tarvasjoen uuteen paloasemaan ja VPK:n toimintaan lauantaina 25. marraskuuta kello 10—18.

Viiden minuutin lähtöaika

Tarvasjoen VPK:n hälytysosaston vahvuus on noin 25 henkeä. Aluepelastuslaitoksen kanssa tehtyyn sopimukseen on kirjattu viiden minuutin lähtöaika yhden yksikönjohtajan ja kolmen miehistön jäsenen vahvuudella kaikkina vuorokaudenaikoina ympäri vuoden.

Ensivastetoiminnan Tarvasjoen VPK aloitti syksyllä 2015. Sopimuksen mukaan kahden ensiauttajan on oltava liikkeellä viiden minuutin kuluessa hälytyksestä. Noin 15 palokuntalaisella on valmius toimia ensivastetehtävissä.
—Meillä on vuositasolla 60—70 pelastuspuolen tehtävää aina kissa puussa -tyyppisistä suureen rakennuspaloon. Ensivasteella on lisäksi noin 50 tehtävää vuodessa.
Mielenkiintoisen ja hyödyllisen harrastuksen pariin otetaan jatkuvasti lisää normaalilla fyysisellä ja henkisellä kunnolla varustettuja jäseniä. Tällä hetkellä ennen muuta ensivaste huutaa aktiivihenkilöstöä.
—Hälytyksistä maksetaan miehistölle jonkinlainen korvaus, mutta rahan takia tätä ei kukaan tee. Näin pienellä paikkakunnalla toimitaan oman alueen turvaksi, toteaa Tarvasjoen VPK:n puheenjohtaja Jani Frantti.
—Elämäntapahan tämä on, minulle vuodesta 1992. Jatkuva koulutus ja tiedon päivittäminen takaa sen, että pystyt auttamaan, olit sitten täällä tai maailmalla, täydentää Sauli Frantti.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä