Luontopolku kutsuu kulkijoita

Härkätien Vaeltajien talkoolaisilla Tapani Klipillä ja Jouni Mäkisellä oli apunaan nuoremman polven edustajat Anton ja Oskar (oik.) Lindholm. Miesten kesken uusittiin pari lahonnutta siltaa.

24.10.2017 Luontopolun varrelta Posontien taukopaikan läheltä metsästä kuului torstaina vasaran pauke, kun Härkätien Vaeltajien talkooporukka kunnosti kirkonkylästä Nautelankoskelle johtavaa luontopolkua.

Naisväki raivasi vesakoitunutta polkua esiin, ja miehet nikkaroivat lahonneen tilalle uutta siltaa ojan yli.
—Suosittelen kaikille luontopolkua, jonka varrella on monipuolinen luonto ja maisemat kohdallaan. Marjastus- ja sienestysmaastotkin ovat ympärillä, kehui Tapani Klippi.
Liikkeelle pääsee hyvin esimerkiksi Liesan partiomajan kohdalta (Väljäntie 135), ja matkaa Nautelankoskelle tulee silloin noin kuusi kilometriä. Taukopaikat löytyvät Posontieltä ja Liesan majalta, jossa on myös tulentekomahdollisuus. Polku on selkeä ja merkitty, joten eksymisestä ei ole pelkoa.
Suomen Ladun paikallisyhdistys Härkätien Vaeltajat on tehnyt kunnan kanssa sopimuksen luontopolun kunnossapidosta. Polkua kunnostetaan vuosittain niistä kohdista, jotka eniten vaativat huomiota. Kunta toimittaa materiaalit ja maksaa yhdistykselle korvauksen.
—Härkätien Vaeltajien juttu on luonnossa liikkuminen, joten luontopolun kunnossapito sopii erittäin hyvin meidän toiminta-ajatukseemme, tuumasi Jouni Mäkinen.
Mukanaan Mäkisellä oli syyslomaansa viettävät lapsenlapset.
—Metsässä oleminen on mielestäni aika kivaa siksi, kun saa raitista ilmaa ja kuulee linnun viserrystä, kiteytti ekaluokkalainen Anton Lindholm, joka tuli papan kanssa talkoisiin ja käytteli vasaraakin.
Elina Lavonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä