Leijonat urakoivat Vahdon pururadan kuntoon

Lions Club Vahdon presidentti Jari Hämäläinen lupaa, että pururata näyttää ihan toiselta parin viikon päästä.

2.11.2017 Vahdon pururadan ja urheilukentän ympäristö siistiytyy lähiviikkoina oleellisesti, kun puustoa karsitaan metsätöiden yhteydessä ja Lions Club Vahto kunnostaa pururadan paikallisten urheilijoiden, kuntoilijoiden ja muiden metsässä viihtyvien iloksi.

—Klubimme täyttää 40 vuotta, minkä johdosta olemme etsineet isompaa lahjoituskohdetta. Kehnoon kuntoon päässyt pururata nousi tärkeimmäksi kohteeksi tämän kylän alueella. Pururataa totta kai tarvitaan, joten laitetaan se kuntoon, tuumaa LC Vahdon juhlakauden presidentti Jari Hämäläinen.
Ruskon kunta on luvannut maksaa purut. Lions Club vastaa kaikesta muusta alkaen vesakon raivauksesta pohjan tasoittamiseen ja purujen levitykseen.
—Koneellinen raivaus teetetään ulkopuolisella yrittäjällä. Muuten jäsenistöltä löytyvät tarvittavat koneet eli pyöräkuormaaja ja kaksi traktoria kärryineen sekä miestyövoimaa purujen levittämiseen, kertoo Hämäläinen.
Talkoopäiväksi on sovittu 11. marraskuuta, jolloin Vahdon valaistu ja 1,85 kilometrin pituinen pururata saa pintaansa 150 kuutiota uutta purua.
Muutos tulee olemaan melkoinen, sillä radalla kasvaa tällä hetkellä heinää ja pajua. Purun alta on tullut monin paikoin sepeli näkyviin ja jopa puiden juuria pilkistää esiin.
LC Vahto käyttää pururadan kunnostamiseen useita tuhansia euroja rahaa, jota klubi kerää vuosittain etupäässä jousikuusimyynnillä, aurauskeppejä asentamalla sekä julkaisemalla vuosittain kalenteria.

Metsätyöt käynnissä

Samaan aikaan alueella tehdään metsätöitä. Metsänhoitoyhdistys on tehnyt hakkuusuunnitelman Vahdon urheilukentän alueesta.

—Samassa yhteydessä on sovittu, että karsitaan urheilukentän ympäristöä puista, jotta kentälle ei tule niin paljon neulasia, sekä pururadan ympäristöä, jotta lumi pääsee paremmin satamaan radalle laduntekoa ajatellen, kertoo kunnan työpäällikkö Markku Jessen-Juhler.
Paikallinen urakoitsija Metsätyö Koivisto varoittaa alueella kulkevia ihmisiä.
—Älä ohita konetta ennen kuin kuski on varmasti nähnyt sinut ja lopettanut työskentelyn. Myös kaatuva puu voi kaataa edestään toisen, joten vaara-alue koneen ympärillä on suuri. Kertokaa myös lapsille, etteivät leiki alueella hakkuutyön aikana, evästää metsäkoneyrittäjä Janne Koivisto.
Kaatotyö tullee tällä viikolla valmiiksi. Ensi viikon aikana ajetaan puut pinoon.

Elina Lavonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä