Lietolaista voimaa Keskustanuorten johtopaikalle


7.11.2017 Lietolainen yrittäjä ja ensimmäisen kauden kunnanvaltuutettu Henna Takatalo, 24, on valittu Varsinais-Suomen Keskustanuorten puheenjohtajaksi.

—Tämä on erittäin hieno kunniatehtävä. Edelliset puheenjohtajat ovat olleet tehtävässä menestyneitä ja hienoja tyyppejä. Puheenjohtajalle avautuu paikka Keskustan piirihallitukseen ja valtakunnan politiikkaankin ihan eri tavalla, intoilee Takatalo.
Henna Takatalo on ollut viimeiset kolme vuotta jäsenenä Varsinais-Suomen Keskustanuorten johtokunnassa. Kun edellinen puheenjohtaja Kenneth Sundberg ilmoitti vetäytyvänsä, Takataloa pyydettiin tehtävään eikä vastaehdokkaita ilmaantunut.
—Seuraava vuosi on vaalipainotteinen. Presidentinvaaleja seuraavat maakuntavaalit, joihin yritämme saada mahdollisimman paljon nuoria ehdokkaita ja tuemme heidän kampanjoitaan, suunnittelee Takatalo.
Keskustanuorten toiminta Varsinais-Suomessa on vahvistunut viime vuosina ja jäsenmäärä on kasvanut. Mukaan pääsevät 15—29-vuotiaat.
—Me olemme tosi avoimia tyyppejä ja tuomme nuorten näkökulmaa politiikkaan. Yksi nuorisojärjestön tärkeimmistä tehtävistä on kasvattaa ja kannustaa nuoria yhteiskunnalliseen toimintaan sekä herättää kiinnostusta itsensä kehittämiseen ja vastuunottoon, linjaa tuore puheenjohtaja.
Henna Takatalo on mukana myös Keskustan Vaikuttajakiihdyttämö-ohjelmassa, jossa hänen mentorinaan toimii kansanedustaja ja entinen ministeri Sirkka-Liisa Anttila.
—Hän on kovan luokan kokenut poliitikko, jota arvostan suuresti. Oikein esikuva minulle, tuki ja turva. Olen tosi onnellinen, että olen päässyt juuri hänen kanssaan työskentelemään.
Viime kuntavaaleissa Liedon valtuustoon valittu Henna Takatalo sanoo huomanneensa, että politiikassa pääsee eteenpäin toisia tukemalla ja yhteisellä hengellä. Pelkästään oman edun tavoittelu ei vie pitkälle.
—Lietolaisille nuorille haluaisin sanoa, että rohkeasti mukaan, jos siltä tuntuu, Nyt on helppo lähteä Keskustanuorten toimintaan ja ottaa yhteyttä, kun on lietolainen puheenjohtaja.
Henna Takatalo on maatalon tyttö Liedon Kaurinkoskelta. Hän osallistuu Takatalon tilan töihin ja pitää tilalla omaa eläinhoitolayritystään. Kesät tulee vietettyä tiiviisti pellolla.

Elina Lavonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä