Erittäin hyvä, ellei täydellinen

Komea kuusi saatiin yhteisvoimin kyytiin. Kuusen Vahdon kirkkoon veivät tällä kertaa Päivö Kasula, Kari Kuusela ja Matti Aaltonen.

30.11.2017 Vahdon tuottajayhdistys on luvannut ottaa tulevina vuosina huolehtiakseen, että Vahdon kirkkoon löytyy komea joulukuusi. Tämänvuotinen kaadettiin Suorannantieltä pellon reunasta, jossa se on saanut yksinään kasvaa kauniin tuuheaksi.

—Vähän se on tuommoinen kilpalatvainen, mutta hienonvärinen tumma kuusi, vahvaoksainen ja riittävän tasainen. Mitä niitä kuusia arvostelemaan, kun eivät ihmisetkään täydellisiä ole, sanailivat MTK-Vahdon Matti Aaltonen ja Päivö Kasula kuusen ympärillä.
Kolmantena kuusenhakureissulla oli mukana Vahto-Seuran puheenjohtaja Kari Kuusela. Eläkkeellä oleva metallimies oli edellisenä päivänä tehnyt kirkon kuuselle uuden jalan entisen rimpulan tilalle.
Kuusi löytyi tällä kertaa Päivö Kasulan Armas-isän kotopaikan mailta. Kasulan serkku Laila Saukkola antoi vinkin kauniista kuusesta, joka kasvoi aivan tien vieressä ja oli näin ollen helppo saada kyytiin.
—Tuottajayhdistyksellä oli eilen kokous, jossa päätimme ottaa tehtäväksemme hakea vuosittain kuusen Vahdon kirkkoon ja toisen pienemmän seurakuntatalon eteiseen. Siunaamme seurakunnan kanssa vuosittain kylvön ja sadon. Tämän haluamme tehdä vastapalveluksena heille, kertoi Aaltonen.
Kappalainen Veikko Sailola ja suntio Outi Saarinen odottivat kuusta saapuvaksi kirkon ovella.
—Me olemme oikein tyytyväisiä tähän palveluun, kun itsellämme ei ole resursseja kuusenhakuun. Maataloustuottajat tietävät ja tuntevat metsät, heillä on kalustoa ja kykeneviä miehiä. Tämä ilmentää vahtolaista yhteisöllisyyttä: tuemme toinen toisiamme, totesi suntio.
Aito vahtolainen kuusi tuo juuri oikean tunnelman ja tuoksun joulukirkkoon.

Johtokuntaan yksi uusi jäsen

MTK-Vahdon erovuoroiset johtokunnan jäsenet Kari Osala ja Esko Parikka valittiin uudelleen ja uutena jäsenenä Janne Koivisto. Vanhoina jäseninä johtokunnassa jatkavat Tero Mahkonen, Risto Vähätalo, Päivö Kasula, Esko Parikka, Keijo Koskinen ja Kari Palttala. Yhdistyksen sihteerinä vuodesta 2001 toiminut Matti Aaltonen luopui tehtävästään.

Kokouksessa yhdistyksen puheenjohtajalle Tero Mahkoselle luovutettiin MTK:n ansiomerkki. Liittokokousedustajiksi Vahdolta valittiin Tero Mahkonen ja Kari Osala.
Ensi vuoden toimintasuunnitelma sisältää rutiinitoimintojen lisäksi Maaseudun Tulevaisuuden lahjatilaukset palvelukeskus Jokikumpuun ja Vahdon kirjastoon. Laukolan koululuokalle kustannetaan retki maatalousmuseo Sarkaan.

Elina Lavonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä