Suurilan työväenyhdistyksen kotitalo purkukunnossa

Tarvasjoella Suurilan kylässä sijaitseva Pyrkijän talo on romahduspisteessä. Kiinteistö vaihtoi vastikään omistajaa pakkohuutokaupalla.

9.1.2018 Tarvasjoelle Suurilan kylään, Kallelantien ja Kyröntien risteykseen rakennettiin vuonna 1910 työväentalo kolme vuotta aiemmin perustetun työväenyhdistys Pyrkijän toimitaloksi.

Työväenyhdistyksen toiminta hiipui vuosikymmenten kuluessa, ja talo jäi tyhjilleen. Viime vuosien aikana rakennuksen ylläpito on laiminlyöty, ja tällä hetkellä Pyrkijän talo on purkukunnossa. Lähellä asuva kunnanvaltuutettu Minna Hallanheimo (kesk) otti rakennuksen kohtalon puheeksi edellisessä kunnanvaltuuston kokouksessa, ja toivoi talon purkamista.
—Pihapiirissä on pitkään seissyt veneenhylkyä, autonraatoa, aakuja ja muuta epämääräistä romua. Pintaverhouksen pellityksiä on tuuli riepotellut, ja vähän aikaa sitten yksi rakennuksen seinistä romahti. Talo on ihan oikeasti vaarallinen, sillä koululaiset jättävät sen pihaan polkupyöränsä päivän ajaksi, Hallanheimo murehtii.
Myös Liedon kunnan rakennusvalvonta on todennut rakennuksen surkean nykytilan. Pyrkijän talon kiinteistö vaihtoi omistajaa pakkohuutokaupassa syksyllä, ja uuteen omistajaan aiotaan olla yhteydessä.
—Onhan se ihan hirveässä kunnossa. Edellisen katselmuksen jälkeen talo on mennyt huonompaan kuntoon, ja edellyttää ilman muuta toimenpiteitä, kaavoitus- ja teknisten palveluiden vs. toimialajohtaja Ari Blomroos toteaa.
Lautarunkoisen rakennuksen korjaaminen nykykunnosta käyttökuntoon ei ole pikkujuttu. Todennäköistä onkin, että talon purkuvuodeksi tulee 2018.

Matti Lehtonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä