Suojateille lisävaloa nappia painamalla

Suojatien valaisinpainikkeesta saa katuvalojen palaessa syttymään kirkkaan valon, joka ilmaisee muulle liikenteelle, että jalankulkija on ylittämässä tietä.

11.1.2018 Ruskolla on asennettu kolmeen paikkaan uudenlaiset laitteistot turvaamaan kulkua suojateillä.

Päällistönmäentiellä on kaksi kohdetta, kolmas on Vahdontiellä Knaapintien risteyksessä.
—Silloin kun katuvalot palavat, suojatien käyttäjä voi nappia painalla saada syttymään selvästi kirkkaammat valot suojatien kohtaan asennettuihin valaisimiin, selvittää kunnan työpäällikkö Markku Jessen-Juhler. Kirkkaammat valot saavat suojatien käyttäjän näkymään paremmin, ja kirkas valo myös havahduttaa autoilijan huomaamaan itse suojatien.
Päällistönmäentiellä kirkasvalolaitteet on asennettu isoon mutkaan kahteenkin paikkaan. Suojateillä on myös hidastetöyssyt.
—Suojatiemerkit ja maalaukset tehdään keväällä, Jessen-Juhler kertoi.
Knaapintien risteyksessä on myös vilkkuva valo kertomassa koulupäivän aikana kevyen liikenteen tavallista runsaammasta määrästä käyttäjiä.
Vahdolla ja Munittulan kohdalla on edelleen käytössä liiketunnistimella varustetut vilkkuvaot, joiden pitäisi reagoida suojatietä lähestyvään jalankulkijaan. Näissä laitteissa on varsin paljon häiriöitä.
Paattisilla ja Liedossa on käytössä pyöriviä heijastimia, joita tien ylittämistä aikova pyöräyttää. Heijastinhyrrä alkaa vilkuttaa välkettä havahduttamaan ajotietä tulevia.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä