Liikenneympyrä tuo helpotusta ruuhkiin

Suunnitteluinsinööri Mikko Silén (vas.) esitteli yleisölle Tuulissuo-Avantin alueelle tulevan liikenneympyrän suunnitelmaluonnosta. Alueen yrittäjä Olavi Nieminen toivoi siihen viidettä liittymää Ydinkujan ja tulevan liiketalonsa liikennettä varten.

6.2.2018 Tuulissuo-Avantin yritysalueella painiskellaan monenlaisten liikenneongelmien kanssa. Osittaista helpotusta tuo Avantintien ja Tuulissuontien liittymään rakennettava liikenneympyrä, jonka suunnittelu on käynnistetty.

—Se risteys ei todellakaan toimi mistään suunnasta. Kohta on rekkajono ohikulkutielle saakka. Liikenneympyrä on pakko tehdä. Mitä pikemmin, sen parempi, totesivat tiesuunnitelmaluonnoksen esittelytilaisuuteen osallistuneet yrittäjät Mika Jokinen Raunocon Oy:stä ja Piilosetin Olavi Nieminen. Muita ei sitten paikalle vaivautunutkaan.
Miehet totesivat samaan hengenvetoon, että ohikulkutien nelikaistaistamisella on myös kiire. Liikenneongelmat ovat alueen kehityksen tulppana ja aiheuttavat päivittäistä harmia ihmisille.
Yritysalueen tärkeimpään risteykseen tehdään hiukan tavallista väljempi yksikaistainen liikenneympyrä, jonka keskisaarekkeen halkaisija on 28 metriä.
—Isotkin autot mahtuvat pyörimään siinä reilusti. Mitoitus on tehty 25-metrisen moduulirekan mukaan. Keskelle tulee yliajettava kenttä, ja liikennemerkit tehdään ylös nostettaviksi oikein isojen kuljetusten varalta, esitteli suunnitteluinsinööri Mikko Silén Sweco Ympäristö Oy:stä.
Linja-autonpysäkkejä on tarpeen siirtää loitommas liikenneympyrästä. Alueen nopeusrajoitus pysyy nykyisellään, joka on 50 km/h.
Loukinaistentie on maantienä ELY-keskuksen vastuulla. Muista alueen teistä vastaa kunta. Suunnitteluprosessi vie aikansa, joten liikenneympyrän rakennustyöt pääsevät alkamaan todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella.

Olavi Nieminen ehdotti liikenneympyrään viidettä liittymää, josta Ydinkujan liikenne liittyisi suoraan ympyrään.

—Se toimisi todella hyvin ja palvelisi viereiselle tontille tänä vuonna rakennettavaa liiketaloa. Tarkoituksenamme on tehdä siihen alueen yrityksiä ja työntekijöitä palveleva 1.100 neliön liiketalo ja iso parkkipaikka, perusteli Nieminen.
Liiketalo nousee tontille, jossa nykyisin toimii Tuulissuon Grillikahvio. Liiketiloista noin 70 prosenttia on varattu, ja siihen on sijoittumassa esimerkiksi korkeatasoinen noin satapaikkainen ravintola.
Varsinais-Suomen ELY-keskuksen projektipäällikkö Timo Bäcklund kuitenkin tyrmäsi ajatuksen suoralta kädeltä, sillä viisihaarainen kiertoliittymä tulee hyväksytyksi ainoastaan harvoissa poikkeustapauksissa.

Elina Lavonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä