Vanha seurakuntatalo puretaan huhtikuussa

Liedon vanha seurakuntatalo puretaan keväällä, ja tilalle rakennetaan seurakunnalle uusi monitoimitalo.

8.2.2018 Liedon seurakunnan uuden monitoimitalon suunnittelu on käynnissä, ja vanha seurakuntatalo puretaan uuden rakennuksen tieltä huhtikuussa.

—Tavoitteena on päästä aloittamaan uuden talon rakentamista äitienpäivän tienoilla, sanoo seurakunnan talouspäällikkö Markku Ilonen.
Vanhan seurakuntatalon säännöllinen käyttö on jo lopetettu, mutta vielä kerran lietolaiset pääsevät perinteisiin tiloihin 4. maaliskuuta.
—Tuolloin messun jälkeen pidetään vanhassa seurakuntatalossa avoin "läksiäistilaisuus", kertoo seurakunnan tiedottaja Johanna Hörkkö-Granö.
Talouspäällikkö Ilonen kertoi kirkkoneuvoston kokontuvan rakennushankkeiden vuoksi lähikuukausina kolmen viikon välein.
Vanhan rakennuksen purkamisen kilpailuttaminen on kohta käsillä. Purkutöitä saattaa hidastaa se, että vanhan seurakuntatalon kellarikerroksessa sijaitsee sekä vanhan seurakuntatalon että nuortentalon ja uuden seurakuntatalon sähkön, veden ja kaukolämmön jako.
—Jotta nuortentalon ja uuden seurakuntatalon toiminta ei häiriinny, tekniikkaa on siirrettävä muualle, Ilonen toteaa.
Uuden rakennuksen urakoitsija on vielä valitsematta. Lopullisesti urakasta päättää kirkkovaltuusto, joka viime vuonna rajasi rakennusprojektin hinnan kahteen miljoonaan euroon.

Kirkon remontti edessä

Seurakunta valmistautuu myös Pyhän Pietarin kirkon peruskorjaukseen.

—Hankesuunnitelma saadaan valmiiksi maaliskuussa. Kirkkoneuvostossa se on huhtikuussa ja valtuustossa toukokuussa, talouspäällikkö Ilonen kertoo.
Kirkon peruskorjauksen pitäisi alkaa taloussuunnitelman mukaan ensi vuonna.

Tarvasjoen pappilasta tutkimus

Tarvasjoen pappilan mahdollisista sisäilmaongelmista on talouspäällikkö Ilosen mukaan tilattu tutkimus.

—Samalla selvitellään myös tonttia eli pihan kaltevuuksia ja salaojituksen toimivuutta. Piha näyttää olevan kaltevuudeltaan sellainen, että vesi juoksee rakennukseen päin.
Ilonen arvelee että ongelmiin voisi auttaa myös ilmanvaihdon parantaminen.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä