Virolainen nousee hallitukseen oman alansa ministeriksi

Lietolainen kokoomuskansanedustaja Anne-Mari Virolainen aloittaa ensi viikolla ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä. Arkistokuva vuodelta 2015.

8.2.2018 Lietolainen kolmannen kauden kansanedustaja Anne-Mari Virolainen (kok) nimitetään ensi maanantaina ulkomaankauppa- ja kehitysministeriksi.

Virolainen seuraa tehtävässä sisäministeriksi siirtyvää Kai Mykkästä (kok). Tällä vaalikaudella Virolainen on tähän asti toiminut suuren valiokunnan puheenjohtajana, jonka tehtävän hän ministeripestin myötä joutuu jättämään.
Littoisissa asuva Virolainen on ensimmäinen lietolaisministeri sitten Liisa Hyssälän. Keskustalainen Hyssälä toimi peruspalveluministerinä vuosina 2003—2007. Ulkomaankauppa- ja kehitysministerin tehtävä on vastata ulkoasiainministeriön kauppapolitiikkaan ja kehitysyhteistyöhön liittyvistä asioista.
Virolainen on koulutukseltaan ulkomaankaupan opetusohjelman Turun kauppakorkeakoulussa suorittanut kauppatieteen maisteri. Ennen eduskuntaa hän työskenteli muun muassa Telian, Soneran, mainostoimisto Satumaan ja viestintätoimisto Eurofactsin palveluksessa.

Matti Lehtonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä