Pyörätie Jäkärlästä Yli-Maarian kouluun rakenteilla

Jäkärlästä kohti Yli-Maariaa rakennetaan uutta kävely- ja pyörätietä.

13.2.2018 Jäkärlän Paimalantieltä on tekeillä jalankulku- ja pyörätie Yli-Maarian Pyhän Marian tielle. Reitti nopeuttaa ja helpottaa kulkemista Jäkärlästä Yli-Maarian koulu-monitoimitaloon, jonne siirtyvät myös Jäkärlän yläkoululaiset.

Samaan kokonaisuuteen tulee koulun ohella päiväkoti ja neuvola sekä kirjasto ja nuorisotilat, joita käyttävät myös Jäkärlän asukkaat.
Kivituhkapintaisesta Vakiniitun—Jäkärlän kävely- ja pyörätiestä tulee vajaan 900 metrin mittainen. Hankkeen pääurakoitsija on turkulainen ReSolum Oy. Työn pitäisi olla valmiina kesäkuussa.

Ypsilon rakentuu vakaasti

Yli-Maariaan Kukkamaariankadun, Pyhän Marian tien ja Paakarinkadun rajaamalle tontille nousee Yli-Marian monitoimitalo, joka sai Y:n muotoon asettuvista siivistään nimen Ypsilon.

Osittain kolmikerroksisen rakennuksen laajuus on runsaat 7.900 neliömetriä. Hankkeen päätoteuttaja on Harppi-ryhmittymä eli Hartela Oy:n, Ramboll Finland Oy:n, Granlund Turku Oy:n ja Arkkitehtitoimisto Mikko Uotila Oy:n hanketta varten perustama ryhmittymä.
Viime vuoden helmikuun lopulla aloitetun työmaan on tarkoitus valmistua tämän vuoden lopussa. Kaupunginvaltuuston asettama kattohinta hankkeelle on 22 miljoonaa euroa.
Viime viikolla työmaalla tehtiin eri lohkoilla muun muassa vesikattotöitä, LVIS-asennuksia, väliseinätöitä, julkisivun villoitusta ja seinien tasoitetöitä.
Tällä viikolla työn alla ovat muun muassa ensimmäisen kerroksen betonilattian valutyöt.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä