Laskiaissunnuntaita vietettiin kunnon talvisäässä

Vanhalinnan laskiaisriehassa Taikuripoika tarjosi hevosajelua. Puolen päivän aikaan oli ruokatauko.

13.2.2018 Laskiaissunnuntaita vietettiin tänä vuonna perinteisessä kunnon talvissäässä. Se näkyi myös laskiaistapahtumien yleisömäärissä.

Varsinkin Ruskolla ja Liedon Vanhalinnassa väkeä oli runsaasti liikkeellä luistelemassa, laskemassa mäkeä ja ulkoilemassa.
Ruskolla vietettiin ulkoilun superviikonloppua. Järjestäjinä olivat paikalliset MLL:n yhdistykset. Viikonloppu aloitettiin lauantaina Vahdon seurakuntatalon pihalla. Talviriehassa oli karkkihiihtoa, opastusta geokätköilyyn, partiolaisten paistamia räiskäleitä ja pulkkailua. Sisätiloissa oli kirpputori ja puffetti. Vahdon MLL:n kumppaneina olivat seurakunta, Vahdon M-market ja Vahdon Korvenkävijät.
Sunnuntaina Ruskolla oli vuorossa Pakkasmyllerrys. Aikaisemmista myllerryksistä poiketen tänä vuonna tapahtuma oli kirkonkylän koulun pihalla, jossa on luistelijoita varten pukukoppi. Tarjolla oli valokuvasuunnistusta, geokätköilyä, halibernejä, paloautoon tutustumista sekä puffetin herkkuja.
Ruskon MLL:n kumppaneina olivat seurakunta, Ruskon K-market ja Ruskon VPK.

Vanhalinna veti väkeä

Liedon Vanhalinnan perinteinen laskiaisrieha veti väkeä niin, että pysäköityjä autoja oli Vanhan Härkätien varrella hyvinkin kilometrin verran. Vanhalinnassa oli muun muassa mäenlaskua, hevosajelua ja jousiammuntaa. Lounaskahvilassa oli tarjolla hernekeittoa. Museonäyttelyihin oli vapaa pääsy.

Vanhalinnan kumppaneina olivat Vanhalinnan museon ystävät, Herkkupiste Catering ja VarsiNaiset EräLadyt.

Pekka Remes

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä