Maunun Partio toi partiopokaalin kotiin

Ruskon Maunun Partion lippukunnanjohtaja Anni Raiko (vas.) ja tahtia partiomarssilla lyönyt Sofia Rusi ovat voitosta ylpeitä. Helatorstaina marssivoittoa juhlistettiin lettukesteillä.

15.5.2018 Voittajan on helppo hymyillä. Ruskon kirkkotuvan pihapiirissä juhlittiin helatorstaina Maunun Partion voitokasta partiomarssia lettukesteillä, joihin oli kutsuttu kaikki partiolippukunnan partiolaiset perheineen.

Edellissunnuntaina Turussa marssittiin partioparaati, ja Ruskon Maunun Partio valittiin isojen sekalippukuntien joukosta parhaaksi.
—Se on voitontahto ja lippukunnan toimintakulttuuri, pohtivat Sofia Rusi ja lippukunnanjohtaja Anni Raiko menestyksen syitä.
Ensimmäistä kertaa Maunun Partio ei voittoa nimittäin ottanut. Viime vuonna voitto tuli keskikokoisten lippukuntien sarjassa. Jaottelu vaihtelee vuosittain lippukuntien keskinäisten kokoerojen perusteella. Maunun Partiossa on tällä hetkellä noin 120 jäsentä, ja marssille osallistui kaikkiaan 75 partiolaista. Aikuisia porukasta oli noin 15.
—Into ja kulttuuri siirtyvät aikuisista lapsiin ja marssiin suhtaudutaan tosissaan. Pärjääminen tuo draivia toimintaan ja vanhemmatkin panostavat lasten asuihin tosissaan, Rusi ja Raiko kiittelevät.
Maunun Partio on muutenkin priimakunnossa; eri-ikäisiä partiolaisia on paljon ja jatkuvuus turvattu.
—Meillä on paljon 17—18-vuotiaita, joita tarvitaan tulevaisuudessa toiminnan pyörittämiseen. Jos heidät saadaan pidettyä, tulevaisuus näyttää hyvältä.

Mokaaminen jännitti etukäteen

Maunun Partion osastossa marssi tänä vuonna paitsi kymmenien marssien konkareita, myös tuoreita partiolaisia.

—Marssi oli etukäteen vähän jännittävä, jos vaikka mokaa jotain. Kivaa siellä silti oli, yritimme parhaamme ja voitto tuli, 9—10-vuotiaiden sudenpentutyttöjen porukka kertoo.
Etukäteen kaartoja, tahdissa marssimista, ojennusta ja yleisilmettä treenattiin muutamaan otteeseen kirkonmäkeä kiertämällä. Tavallisesti partiotoiminta on leikkiä, merkkien suorittamista ja leirejä.
—Tänä kesänä on leiri Tampereella. Siellä nukutaan teltoissa, ja leiritkin ovat ihan kivoja jos ei sada vettä, ensi vuonna seikkailijoiksi ylenevät tytöt toteavat.
Partiomarssilta Ruskolle saatu komea pokaali laitetaan vuodeksi näytille Ruskon kirkkotuvan partiokololle. Ja jos vanhat merkit paikkaansa pitävät, pytty vain käväisee Turussa ensi keväänä.

Matti Lehtonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä