Ruskon kiertoliittymän rakentaminen aloitettiin

Kunnallistekniikka siirretään pois uuden kiertoliittymän alta. Ruskon kunnan kiinteistönhuoltaja Ari Luomanen hitsasi keskiviikkona alitusputkia.

13.9.2018 Vahdontien sekä Kaharin- ja Hujalantien risteykseen tehtävän kiertoliittymän rakennustyöt on saatu hyvään vauhtiin.

Remontti käynnistyi viime viikolla, kun vanhaa kunnallistekniikkaa ryhdyttiin siirtämään pois tulevan liittymän alta. Nykyiset vesi- ja viemärijohdot ovat alkuperäiset, 70-luvulla rakennetut.
—Putket ovat ihan hyvässä kunnossa, mutta venttiilit ja niiden alitusten fiksaaminen olisi lähitulevaisuudessa pitänyt hoitaa kuitenkin. Nyt homma hoituu jouhevasti tässä samalla, toteaa Ruskon kunnan vesihuoltoteknikko Tuomas Salmi.
Kevyelle liikenteelle on tehty väliaikainen väylä, mutta autot pääsevät vielä toistaiseksi liikkumaan tavalliseen tapaan. Koska remonttitöitä kuitenkin tehdään, Salmi peräänkuuluttaa tienkäyttäjille malttia. Risteyksessä työskentelee muun muassa raskasta kalustoa.
—Varsinkin aamuisin ja iltapäivisin liikennettä on paljon.

Reuna kerrallaan

Kunnallistekniikkatyöt kestävät vielä arvioltan viikon, ja sen jälkeen alkaa varsinainen kiertoliittymän rakentaminen. Ympyrä rakennetaan niin sanotusti lohkoittain, yksi reuna kerrallaan. Ensin tietä laajennetaan, jotta liikenne saadaan ohjattua reunoille.

—Lopuksi ympyrä tehdään keskelle, Ruskon tekninen johtaja Mika Heinonen havainnollistaa.
Runsasliikenteisellä tiealueella ei Tuomas Salmen mukaan ole mahdollista tehdä kiertotietä. Näillä näkymin tien siirto ja leventäminen alkavat Kaharintien puolelta.
—Kun työskentely alkaa tiealueella, nopeusrajoitus tiputetaan kolmeenkymppiin, hän lisää.
Salmi vertaa, että Vahdontien varteen tuleva kiertoliittymä tulee olemaan aika lailla samanlainen kuin Korinpunojankadun eli Harkka-yhtiöiden risteyksessä sijaitseva liittymä.
Liittymän valmistuminen riippuu pitkälti säästä.
—Tavoite on saada ympyrä tänä vuonna valmiiksi, mutta viimeistely jää todennäköisesti ensi kevääseen, Heinonen sanoo.

Maria Suomi

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä