"Tortinmäkeläiset saivat muiden roskat"

Tortinmäen kyläyhdistyksen aktiivit kokosivat jämäpaloista Tortinmäen kentälle luistelukaukalon. Lämmitetyt kopit on aikanaan siirretty Paavolasta ja kunnostettu. Nyt vain odotetaan kunnon talvea.

9.10.2018 Maakunnan keskuskaupungissa on talvikaudella kymmeniä luonnonjääkenttiä. Kaukalo on talvisin kymmenkunnassa.

—Viime vuosituhannella joskus! Vähän sen jälkeen kun koulu meni kiinni, lähti kentältä myös kaukalo, tortinmäkeläiset muistelevat.
Viime talvina Tortinmäessä on luisteltu kyläyhdistyksen jäädyttämällä kentällä. Tortinmäen kentälle on väkeä tullut laajalta alueelta, harvaan asutulla seudulla kun ei kenttiä joka nurkalla ole. Porukkaa on tavallisena iltana käynyt parisenkymmentä, ihan pienistä aikuisiin. Mutta kaukaloa ei ole Tortinmäessä ollut.
—Kaupunki on nyt lahjoittanut kyläyhdistykselle muiden kenttien jämiä. Näissä kaukaloelementeissä lukee ainakin Paavola, Kreivilä ja Moisio. Pulttilaatikoissa lukee Iso-Heikkilä. Mutta kyllä me näistä kaukalon teemme, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Erik Nyman tuhahtaa hermosauhujen välistä.
Täksi vuodeksi kaupunki siis kuskasi Tortinmäkeen kasan kaukaloelementtejä. Pohjatyöt teki kyläyhdistys, kukas muukaan.
Emme saaneet kaupungilta edes santakuormaa, senkin maksoimme itse. Luistelukopit siirsimme Paavolasta muutama vuosi sitten ja kunnostimme. Vedet ja sähköt sentään kaupunki on luvannut maksaa.
Onneksi on aktiivista ja käsistään kätevää talkooporukkaa. Kyläyhdistyksen vastuulla on talvella myös kentän jäädytys ja valvonta sekä pururadan hiihtolatu. Kaukalon viereen kyläyhdistys meinaa jäädyttää avoimen alueen pienimpiä luistelijoita varten. Nyt vain odotetaan kunnon talvea.
—Ja jos ei letku riitä, niin kannetaan vettä ämpäreillä, 11-vuotias Veera Lähteenmäki lupasi.

Matti Lehtonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä