Jäkärlä—Yli-Maaria -puistopolun turvallisuudesta kysellään

Paimalantieltä Jäkärlästä lähtevä puistopolku alittaa moottoritien ja ylittää Pattistenjoen johtaessaan metsän läpi kohti Yli-Maarian koulua.

30.10.2018 Kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunnan sosialidemokraattien ryhmä jätti selvityspyynnön Yli-Maarian yhtenäiskoulun ja Jäkärlän välisen kevyenliikenteenväylän turvallisuudesta.

Yli-Maarian yhtenäiskoulun ja Jäkärlän välille tehtiin kesällä pyörällä liikennöitävä yhteys, joka on kivituhkapäällysteinen.
Yli-Maarian yhtenäiskouluun siirtyvät ensi vuoden alussa Jäkärlästä vuosiluokkien 7.—9 oppilaat, ja väylää tulevat muiden alueen asukkaiden lisäksi käyttämään erityisesti aamuisin ja iltapäivisin koululaiset, jotka liikkuvat kevyen liikenteen väylällä niin kävellen, pyöräillen kuin mopoillakin.
Alueen asukkaat ovat kokeneet uuden väylän riskialttiiksi sen mutkaisuuden ja korkeuserojen vuoksi. Erityistä huolta aiheuttaa se, ettei väylää ole päällystetty asfaltilla. Näin ollen mutkaiseen tiehen ei voi maalata kaistamerkkejä pyörä-, jalankulku ja mopoliikenteelle. Ruuhka-aikoina ongelma korostuu.
Kaupunkiympäristötoimialalta on asfaltin puuttumista perusteltu sillä, että väylä on puistoalueella sijaitseva puistopolku. Peruste on kasvatus ja opetuslautakunnan demarien mielestä kyseenalainen siksi, että samainen väylä kulkee suurimmaksi osaksi nelikaistaisen, asfaltoidun moottoritien vierustalla ja risteää sen alta.
Demariryhmä esittää, että sivistystoimiala selvittää yhteistyössä kaupunkiympäristötoimialan kanssa Jäkärlän ja Yli-Maarian välisen kevyenliikenteenväylän turvallisuuden ja mahdollisuuden saada tulevaisuudessa vilkasliikenteiselle väylälle asfalttipinnan sekä kaistamerkinnät selkeyttämään ja sujuvoittamaan jalan, pyörällä ja mopolla tapahtuvaa liikennettä.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä