Kirkkomaa kuntoon pyhäinpäiväksi

Onneksi syksy on vain kerran vuodessa, tuumasivat Rauli Vittasmäki ja Maarit Lehtinen. He olivat keskiviikkona Ruskon kirkolla talkoohommissa.

1.11.2018 Kynttilämeren kelpaa taas loistaa pyhäinpäivänä. Ruskon ja Vahdon hautausmaat siivottiin keskiviikkona talkoovoimin talviteloille.

Vaikka omassakin pihassa riittää lehtien lakaisua, Maarit Lehtinen oli saapunut hautausmaalle ahkeroimaan haravan varteen.
—Tämä on hyvää hyötyliikuntaa. Vanhemmat kävivät aina ennen täällä talkoissa. Nyt he ovat sen verran vanhoja, että on seuraavan sukupolven vuoro, Lehtinen totesi.
Rauli Vittasmäki kertoi osallistuvansa hautausmaan siivoustalkoisiin vuosittain.
—Kun jotain oppii, ei osaa olla tulemattakaan, hän veisteli.
Seurakuntamestari Ilari Heikkilällä oli käytössään järeämpi ase. Hän suristeli lehtipuhaltimella.
—Mielellään järjestetään talkoot sen verran myöhään, että kaikki lehdet ovat tippuneet puista. Ei viitsi tehdä samaa hommaa kovin montaa kertaa.
—Keväällä ennen äitienpäivää pidetään myös talkoot. Haravoinnin lisäksi silloin kerätään viimeiset havut haudoilta, Heikkilä kertoi.
Ruskon kirkkomaalla talkoolaisia hääri vain kourallinen, mutta Vahdolla siivoukseen osallistui suntioineen ja kappalaisineen liki kolmekymmentä henkeä. Talkoiden piti alkaa kymmeneltä, mutta jo yhdeksän jälkeen haravilla oli tehty komeaa jälkeä. Perhepäivähoitajat lapsikatraineen siivosivat leikkipuistoa. Rauli Koskinen nopeutti lehtien siirtoa traktorillaan.
—Yhteiseksi hyväksi tätä tehdään, sanoi Antti Parikka haravoinnin lomasta.
Suntio Outi Saarinen muistutti joukkovoiman olevan valtava apu.
—Hienosti porukka on taas osallistunut. Täällä on paljon vakiokasvoja, hän totesi.
Kiitokseksi talkoolaiset ravittiin sopalla ja kahvilla.

Maria Suomi


.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä