Horristen vanhaan kouluun syntyy antiikkiliike

Muutamia seiniä täytyi puhkoa, jotta vanhaan koulukiinteistöön syntyi yhtenäinen liiketila. Jaana Jasmavaaran ja Ahti Luipan Antiikki Ajattomassa myydään uutta ja vanhaa tavaraa.

Jaana Jasmavaara ja Ahti Luippa ovat ahertaneet vanhalla Horristen koululla.

—Useampi naapuri on käynyt kysymässä, että mitä täällä oikein tapahtuu, pariskunta nauraa.
Luippa osti elokuussa Liedon kunnalta vanhan tarvasjokelaisen koulukiinteistön, joka on viimeisimpänä ollut päiväkotikäytössä. Kaupan jälkeen tiloihin on pystytetty kovalla tohinalla kyröläispariskunnan keräilyharrastuksen kruunua: Antiikki Ajaton -liikettä.
—Kotiin on kerääntynyt sen verran paljon tavaraa, että on aika laittaa sitä eteenpäin, Jasmavaara sanoo.
Entisten luokkahuoneiden ja liikuntasalin väliltä on kaadettu seinät niin, että myymälälle on saatu yksi yhtenäinen tila. Paikkansa ovat jo löytäneet niin muumimukit, Mariskoolit kuin Artekin huonekalut, taidelasit, Arabian kannut ja Kalevala-vuosilautaset. Antiikki Ajaton näyttäisi olevan kotimaista muotoilua rakastavan karkkikauppa.
—Liikkeemme on siitä erilainen, että täällä myydään sekä vanhaa että uutta tavaraa. Antiikki on ajatonta ja ajattomasta voi tulla antiikkia.
Jasmavaara on koulutukseltaan sisustusartesaani ja "hulluna sisustamiseen". Tarkoitus on jossain välissä ommella itse kaitaliinoja ja muita sisustustekstiilejä myyntiin. Hän haluaa suosia valikoimassa myös muita paikallisia käsityöläisiä.

Avajaiset ensi viikolla

Antiikki Ajattomassa vietetään avajaisia lauantaina 17. marraskuuta. Sitä ennen piisaa vielä tehtävää.

—Esimerkiksi kassajärjestelmä puuttuu, Ahti Luippa huomauttaa.
Liike tuo omalta osaltaan eloa Tarvasjoen ja Auran tuntumaan. Jaana Jasmavaara muistuttaa, että näillä seuduilla ei ole lahjatavaraliikkeitä. Mikäli täytyy ostaa vaikka ylioppilaslahja, pitää lähteä Loimaalle, Myllyyn tai Turkuun asti.
Pelkästään lähialueen asiakkailla antiikkiliikettä ei kuitenkaan saa pyörimään. Sen pariskunta tiedostaa. Mutta hyvä tarjonta saa antiikkiväen liikkeelle kauempaakin.
—Itse olemme tehneet reissuja ympäri Suomen ja käyneet ostoksilla eri paikkakunnilla, Luippa sanoo.
Ideoita ja innovatiivisuutta ainakin löytyy.
—Tarkoitus on perustaa liikkeeseen pieni kahvio. Täällä on loistavan kokoinen keittiö. Tykkään leipoakin, Jasmavaara kertoo.
Hän intoutuu visioimaan suvea. Kiinteistön yhteyteen voisi rakentaa terassin, johon laitettaisiin kesäksi tuoleja ja pöytiä.
—Jalkapallokentällä voisi kesällä järjestää rompetorin ja vaikka muitakin tapahtumia.

Maria Suomi

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä