Liedon seurakunnan vaaliauto kiertää pitäjää

Liedon seurakunnan vaaliauto aloitti ennakkoäänestysviikon Turun Tienoon pihalla viime tiistaina. Tänään torstaina vaaliauto on Liedon seurakuntatalon pihalla päivällä ja illalla Liedon kirkon pihalla.

8.11.2018 Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi tiistaina ja päättyy lauantaina. Liedossa on runsaasti ennakkoäänestyspaikkoja. Lisäksi Liedon eri osissa kiertää vaaliauto, joka toimii äänestyspisteenä.

—Auto ei ole seurakunnan oma, vaan se on vuokrattu viikoksi, kertoo kirkkoherra Risto Leppänen.
—Auto kiertää siellä, missä muutenkin on ihmisiä. Esimerkiksi torstaina illalla auto on Liedon kirkon pysäköintialueella. Samaan aikaan kirkossa on Kirkkoareena. Kahvit tarjotaan vaaliautossa.
Tänään torstaina vaaliauto on Liedon seurakuntatalon pihalla päivällä. Perjantaina vaaliauto on Tarvasjoella K-market Taatelin pihalla, Yliskulman koululla ja illalla Littoisten Työväentalolla.
Ennakkoon Liedossa voi äänestää myös K-Supermarket Lietorissa (lauantaihin saakka), Liedon kirjastossa (vielä tänään), Liedon kirkkoherranvirastossa (perjantaihin saakka), Palvelukeskus Ruskassa (perjantaina), S-market Liedossa (lauantaihin saakka) ja Tarvasjoen kappelitoimistossa (perjantaihin saakka).
Varsinainen vaalipäivä on 18. marraskuuta.

Luottamushenkilöillä suuri vastuu

Kirkkoherra Leppänen kiertää vaaliauton mukana kertomassa Liedon kirkon tulevasta kunnostuksesta. Esillä on yksi mahdollinen luonnos uudesta kirkkotilasta.

—Kysyn mielipiteitä kirkon remontista ja kuuntelen palautetta, mitä remontissa pitäisi ottaa huomioon, Leppänen esittelee luonnosta.
—Uudet kirkkovaltuutetut ovat paljon vartijoina remontin osalta. Seurakunnassa korjauksien osalta on jääty jälkeen ja nyt on korjausvelan maksun aika.
Suntio Elina Tupala on tyytyväinen, että alustavissa suunnitelmissa kirkkoon on tulossa minikeittiö ja wc-tilat. Alttaria on hahmoteltu keskelle kirkkotilaa niin, että se näkyy kaikille ja varsinkin lapset näkevät sen.
Uudet luottamushenkilöt pääsevät myös äänestämään tulevassa Turun arkkihiippakunnan piispan vaalissa.
Onko kirkkoherra Leppänen käytettävissä, kun piispanvaalissa asetetaan ehdokkaita?
—En ole käytettävissä. Olen sitoutunut Liedon seurakuntaan, enkä lähde ehdolle. Liedossa on hyvä henki ja täällä on hyvä tehdä töitä. Ei kannata hakea muualle, Leppänen toteaa painokkaasti.

Pekka Remes

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä