Maariassa juostaan luonnon helmassa

10.8.2017 Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty polkujuoksutapahtuma Maarian Polku on tänä vuonna osana Inov-8 Turku Trail Cupia nimellä Maaria Trail. Tapahtuma järjestetään lauantaina 19. elokuuta Maarian altaan ylittävän Myllyojan sillan kupeessa.

Maaria Trail pyrkii tarjoamaan juoksijoille elämyksiä vastaamalla viimevuosina juoksuväen suosioon nousseeseen polkujuoksutrendiin. Polkujuoksun hienoimpia puolia ovat vaihtelevat reitit, joilla juoksija parhaimmillaan unohtaa juoksevansa kilpaa. Maaria Trailin kolmelle matkalle (6 km, 10 km ja 20 km) voikin osallistua joko kilpaa juosten tai vain luonnon kauneudesta nauttien —vaikka kävellen. 10 kilometrin matkalle onkin tarjolla ilman ajanottoa suoritettava retkisarja.
Viimevuotista voittoaan puolustava, Suomen polkujuoksijoiden kärkikastiin kuuluva Mika Luoto pitää reittiä erinomaisena niin aloittelijoille kuin kovimmille kilpailijoillekin.
—Maaria Trailin reitti on mukavan vaihteleva. Reitillä on sekä hienoa avokalliota että teknisempää metsäpolkua. Muutamassa kohdassa jalan alle löytyy myös isompaa polkua, jolloin vauhdin voi lyödä kaakkoon. Matkan varrella pääsee nauttimaan sekä Maarian altaan että Jäkärlän hiekkakuoppien tarjoamista maisemista. Kisa sopii erinomaisesti sekä aloittelijoille että kokeneille polkujuoksijoille.
Polkujuoksu ei juuri hyvien kenkien lisäksi muuta varustusta vaadi. Maaria Trailin polut tarjoavat hienojen maisemien lisäksi monipuolisesti sekä hyväkulkuisia että sopivasti myös teknisempiä maastonosia. Aiemmissa Turku Trail Cupin osakilpailuissa reitti on suoritettu jopa sandaaleissa, mutta varsinkin kovempaan vauhtiin suositellaan polkujuoksuun suunniteltuja kenkiä.
Juoksun jälkeen kaikille osallistujille on tarjolla tapahtuman kilpailukeskuksessa Maarian Mahdin urheilutalolla syötävää ja juotavaa sekä saunamahdollisuus, eli kaikki eväät täydelliseen retkeilypäivään on tarjolla.
Tapahtuman hinta 11.8. mennessä ilmoittautuneille on yleisissä sarjoissa 35 euroa, nuorille ja veteraaneille 25 euroa. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista paikan päällä hinnoin 50 euroa yleiset sarjat, 40 euroa veteraanit ja nuoret.