Seppo Pajulla vahva turnaus Etelä-Carolinassa

12.10.2017 Lietolainen frisbeegolfin ammattilainen Seppo Paju oli mukana Etelä-Carolinassa Winthropin yliopiston kampusalueella, jossa käytiin perinteikäs United States Disc Golf Championship -kilpailu.

Kilpailun toisella kierroksella kärkipaikalle noussut USA:n Nate Sexton takoi neljän päivän ajan tulostaululle vakuuttavia lukemia. Lopulta viiden heiton turvin irronnut mestaruus oli Sextonille uran ensimmäinen suurkilpailun voitto. Sexton kuittasi voitollaan huomattavan 12.000 euron palkinnon. Kilpailun toiseksi heitti maanmies Ricky Wysocki ja kolmanneksi nousi huiman päätöskierroksensa turvin niin ikään Yhdysvaltain Paul McBeth.
Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Seppo Paju kilpaili erinomaisesti koko viikon. Laadukasta ja varmaa peliä esittänyt tämän vuoden Suomen mestari nousi kisan edetessä tuloslistalla ja ylsi sateisella päätöskierroksella vielä parhaimpaansa. Lopputuloksena kuudes sija ja samalla selkeällä erolla kilpailun parhaan eurooppalaisen titteli.
—Olen harjoitellut aiempia vuosia enemmän ja voinut panostaa pääsääntöisesti vain pelaamiseen jo reilun vuoden ajan. Pelillisesti suurin kehitys on tapahtunut lähipelissä: puttini oli iskussa tässäkin kilpailussa, Paju sanoi.
Pajun kuudes sija on kautta aikain toiseksi paras suomalaissijoitus USDGC:ssä. Vuonna 2010 Jussi Meresmaa oli kilpailun neljäs.
Seppo Pajun kilpailukausi on nyt ohi. Harjoittelu seuraavaa kautta varten alkaa varsin pian Suomeen paluun jälkeen. —Etelä-Kaliforniaan on tarkoitus lähteä muutamaksi viikoksi jo lokakuun loppupuolella. Talvikausi Suomessa sisältää pääasiassa fysiikkaharjoittelua, puttia ja mahdollisuuksien mukaista heittoharjoitusta. Lähden tyttöystäväni kanssa takaisin Kaliforniaan näillä näkymin helmikuun alussa. Jatkamme harjoituksia siellä ja avaamme samalla seuraavan kilpailukauden, lietolainen kertoi.