Parman A-tytöt turnauksessa toiseksi

6.2.2018 Liedon Parman A-tytöt järjestivät lentopallon A-tyttöjen SM-sarjan viimeisen runkosarjan kierroksen Kupittaan uudessa palloiluhallissa lauantaina.

—Tavoite oli sijoittua kahden parhaan joukkoon. Tulimme toiseksi. Uusi, iso halli teki hieman tepposia kaikille joukkueille, kun kiintopisteitä ei tahtonut löytyä. Hyvin Parman tytöt kuitenkin sopeutuivat, kertoo Parman valmentaja Mikko Raitis.
Turnauksessa Parma voitti Oriveden Ponnistuksen ja Blues Volley Järvenpään. Voitot takasivat toisen sijan. Lohkon voiton vei Raahen Lentopallo, joka kukisti Parman erin 2—1.
—Joukkue pelasi hieman epävarmasti, ja mukaan mahtui muutama pidempi virheputki. Viimeisessä pelissä kunnostautui parivaljakko keskipelaaja Oona Tahkola ja passari Jenni Lampainen, joka vihdoin uskalsi pelata sitä rohkeaa peliä, jota harjoituksissa on totuttu näkemään, Raitis kiittelee.
Oona Tahkola opiskelee Turun Urheiluakatemiassa. Hän on päässyt hieman jo tutustumaan uuteen halliin akatemian harjoituksissa. Se lienee siivittänyt hänet kauden parhaimpaan peliinsä.
—Kaiken kaikkiaan Parman passarikaksikko Jenni ja Jonna Sirkiä ovat ylivoimaisesti Suomen monipuolisimmat pelipaikkansa pelaajat. Kun rohkeutta saadaan hieman lisää koko ajan, on näillä nuorilla naisilla vain taivas rajana.
Seuraavan kerran Parma nähdään tositoimissa sunnuntaina 11. helmikuuta Lietohallissa, jossa Parman naisten edustusjoukkue kohtaa Raision Loimun. Parma saa mukaansa vuoden Japanissa pelanneen Milja Raittiin, joka vietti siellä vaihto-oppilasvuotensa.

Pekka Remes