Parma voitti Loimun

13.2.2018 Liedon Parman naisten lentopallojoukkue voitti Raision Loimu Juniorit erin 3—1 (25—21, 25—16, 19—25, 25—14) 2-sarjassa.

—Parmattaret taistelevat edelleen pääsystä nousukarsintoihin, ja jokainen piste on tärkeä. Kotijoukkue pelasikin erittäin keskittyneesti, ja paketti pysyi hyvin kasassa, vaikka hieman vastustajakin yritti tilannetta provosoida, kertoo Parman valmentaja Mikko Raitis.
Parma sai hieman helpotusta miehistöpulaan, kun Milja Raitis palasi Japanista tuomaan leveyttä rintamaan.
—Hieman vielä pelirytmi ja ehkä aikaerokin vaivaavat Miljaa, mutta peli sujui jo kyllä melko kivasti. Parma on ollut edelläkävijä nopeassa pelinrakentelussa, ja siihen rytmiin mukaan pääseminen vie aina hetken.
Japani on puolustuspelistään kuuluisa lentopallomaa.
—Puolustuspeliä Miljakin toi kentälle. Japanilaisessa harjoittelussa pääpaino on juuri tässä osa-alueessa.
Parman jatkopelaaminen oli hyvällä tasolla. Muutamissa kohdin joukkue esitti jo aivan huippuluokan suorituksia, kun kovista puolustuksista pystytään pelaamaan erittäin nopeaa jatkopelaamista.
—Siihen eivät monetkaan joukkueet pysty, ja tämän kaltaista peliä vastustajan on erittäin vaikeaa puolustaa. Hyökkäyspäässä tuli Parmalle vielä muutamia helppoja virheitä liikaa, mutta niitä koitetaan nyt vielä työstää pois, Raitis sanoo.
—Koko joukkue onnistui omassa tekemisessään tasaisesti. Varsinkin vastaanottopeli oli maailmanluokkaa.
Sarjataulukossa Parma on lohkon toisena, mutta lohkoa johtava Someron Pallo on palannut kaksi ottelua enemmän.
Lohkojen kaksi parasta pääsevät neljännesvälieriin. Parma pelaa lohkossa 7, jossa on varsinaissuomalaisia joukkueita. Neljännesvälierien vastustajat tulevat lohkosta 8, jossa on pääkaupunkiseudun joukkueita.
Parmalla on tänään tiistaina on vierasottelu Turun Iskua vastaan. Parman seuraava kotiottelu on Perniön Urheilijoita vastaan maanantaina illalla Lietohallissa.

Pekka Remes