Piia Pensaari ratapyöräilyn MM-kilpailuissa

1.3.2018 Lietolaisen TVC:n Pia Pensaari ajaa viikonlopuna Hollannin Apeldoornissa ratapyöräilyn MM-kisoissa.

—MM-kisoihin on valmistauduttu heti syksyn EM-kilpailujen jälkeen. Marraskuun alussa aloimme aavistella, että paikka MM-kisoihin toteutuu, Pensaari kertoo.
Virallisesti paikka maailmanmestaruuskilpailuihin vahvistui muutama viikko sitten.
—Mutta pisteitä ei ole voinut ajaa enää marraskuun jälkeen, joten paikan pystyi päättelemään, kun olin saanut rankingissa sen verran hyvin pisteitä.
Pensaari on Kansainvälisen Pyöräilyliiton UCI:n rankingissa 3 kilometrin takaa-ajossa tällä hetkellä yhdestoista. Pensaaren 3 kilometrin takaa-ajo on ohjelmassa MM-kisoissa lauantaina. Karsinta ajetaan aamupäivällä, ja illan finaaliin pääsee neljä parasta.
Harjoittelu on sujunut suunnitelmien mukaan.
—Tehoja olen ajanut trainerilla, ja Pirkkahallissa olen päässyt ajamaan juoksuradalla mukavasti. Suomessa ei oikein muuten radalla pääse ajamaan kuin juoksuradoilla, Tampereeella asuva Pensaari toteaa.
Viimeisimmän kilpailun Pensaari on ajanut Minskissä, jossa sijoitus oli kahdeksastoista. Marraskuussa Manchesterin World Cupissa sijoitus oli viidestoista. Viime lokakuussa Berliinin EM-kilpailuissa Pensaari sijoittui 14:nneksi.
—MM-kilpailuissa voi olla mikä tahansa mahdollista. Nyt kun ei ole olympiavuosi, tasokin on kovempi. En lähde sijoitusta pohtimaan ennakkoon, vaan lähden ajamaan oman parhaani, TVC:n kuski vakuuttaa.