Parmattaret jatkavat puolivälieriin

6.3.2018 Liedon Parman lentopallon naisten edustusjoukkue selvitti ensimmäisen pudotuspelikierroksen Korson vetoa vastaan voittamalla myös toisen osaottelun. Voitto tuli erin 1—3 (19—25, 18—25, 26—24, 18—25).

—Pudotuspeleissä ratkaisee vain voitto ja sitä lähdettiin turvaamaan omalla pelillä, kertoo Parman valmentaja Mikko Raitis.
—Hieman ylimääräistä jännitystä oli parmalaisten hihoissa. Vastaanottopeli ei pysynyt ihan niin hyvin hallussa.
Parma ei ollut aikaisemmin pelannut Korson salissa. Vastustaja lähti riskisyötöllä rikkomaan Parman nopeaa kuviopeliä. Yleensä se toimii jonkin aikaa, mutta harvoin koko ottelun ajan.
—Korso sai hieman peliä rikki, mutta toisaalta sen virhemäärä myös kasvoi melko suureksi.
Parma pyöritti jälleen isoa rinkiä. On todella kypsän joukkueen merkki, että peli ei siitä muutu.
—Haimme jälleen hieman tukea vastaanottoon, ja vaihto toimi hienosti. Saana Alppi hyppäsi keskipelaajaksi ja samalla nostavaksi pelaajaksi, ja se rauhoitti peliä selvästi. Samalla Ilona Raitis jälleen siirtyi Saanan paikalle laitahyökkääjäksi ja onnistui jälleen hienosti. Ilonan valttina oli jälleen erittäin monipuolinen hyökkäysarsenaali, jota on todella viheliäistä puolustaa.
Parmattaret selvisivät siis puolivälieriin eli 2-sarjan kahdeksan parhaan joukkoon. Seuraavaksi vastaan tulee tamperelainen Supi-Volley.
—Ensi viikonloppu taitaa olla viimeinen mahdollisuus pelata Liedossa, koska Lietohalli suljetaan kaikelta toiminnalta ylioppilaskirjoitusten ajaksi. Myös viikonloput halli on kiinni. Nousukarsinnat pelataan loppuun jollakin toisella paikkakunnalla. Näin Parma menettää kotietunsa lopuista peleistä, harmittelee valmentaja Raitis.
—On todella huolestuttava asia, että jatkossa halli on kuukauden poissa kunnan edustusjoukkueilta niin keväällä kuin syksylläkin. Olisi luullut, että tähän joku kompromissi löydetään, mutta asiasta ei edes keskustella. Kaikki on päätetty jossakin muualla kuin käyttäjien kanssa.

Pekka Remes