Upea maailmancupin sprintti Maija Sianojalta

9.10.2018 Suunnistuksen maailmancup päättyi sunnuntaina Tsekin Mlada Boleslavissa suomalaisittain erinomaisesti, sillä MS Parman ylimaarialainen Maija Sianoja oli toinen, Aleksi Niemi kuudes ja Anna Närhi seitsemäs. Vastaavaa kansainvälisen sprinttikisan suomalaismenestystä saadaan hakea aina Vuokatin vuoden 2013 MM-kisoista asti.

Sianoja jäi kisan voittajasta Ruotsin Tove Alexanderssonista 22 sekuntia, mutta puristi viimeisillä rastiväleillä Sveitsin Judith Wyderin ohi neljän sekunnin turvin. Närhi puolestaan aloitti vahvasti, mutta vauhti ei kestänyt aivan loppuun asti. Myös hitaampi reitinvalinta lopussa pudotti hieman Närhen sijoitusta.
Päättynyt kausi on ollut Sianojalle kansainvälinen läpimurtokausi, johon päätöskisan kakkossija oli kirsikka kakun päälle.
—Kausi on ollut hieno. Tänään tuli tasapainoinen suoritus, vaikkakaan ei mikään huippu. Pieniä virheitä tuli, ja ihan kaikilla väleillä en tehnyt optimaalisinta reittiä. Suoritus oli kuitenkin hallussa koko ajan, eikä pysähtelyjä tullut, Sianoja kertasi kisan jälkeen. 
Nousu ensimmäistä kertaa uralla kansainvälisen kisan palkintokolmikkoon oli pienoinen yllätys Sianojalle.
—En uskonut tämän riittävän ihan kakkossijaan, ehkä kuuden joukkoon. Fyysisesti kisa sujui paremmin kuin odotin, Sianoja arvioi rankan kisarupeaman päätteeksi.
Alexandersson voitti viidennen kerran peräkkäin maailmancupin kokonaiskilpailun. Teini oli parhaana suomalaisena neljäs, Sianoja nousi päätöskisan myötä seitsemänneksi.