Liedon Parman A-tytöt voittivat turnauksen

Lieto/Salo Liedon Parman lentopallon A-tytöt pääsivät mittaamaan tasoaan, kun valtakunnallisen SM-sarjan kärkijoukkoon selvinneet joukkueet pelasivat samassa turnauksessa, jonka järjesti salolainen LP Viesti. Junioreissa lentopallon SM-sarjaa pelataan neljän joukkueen pooleissa, joihin on pyritty kokoamaan samantasoisia joukkueita.

—Valmisteleva viikko ei alkanut parhaissa merkeissä, sillä Parma menetti toisen keskipelaajansa sairastuvalle. Oona Tahkolan tilalle pikakomennuksella siirrettiin toinen joukkueen passareista, Jonna Sirkiä, kertoo valmentaja Mikko Raitis.
—Jonna on varmasti yksi Suomen lahjakkaimmista lentopalloilijoista, minkä hän jälleen osoitti. Nämä ”multitalentit” ovat verrattain harvinaisia niin miesten kuin naistenkin puolella. Vanhempi ikäpolvi muistaa Raision Loimussa pelanneen Kari Kalinin, joka pystyi pelaamaan millä pelipaikalla tahansa.
Joukkue osoitti, että se pystyy paikkaamaan muulla tekemisellä kaikki pienet muutokset.
Turnauksessa Parman ensimmäinen vastustaja oli LP Viesti.
—Kuudella liigapelaajalla ja nuorten maajoukkuepelaajilla kyllästetty joukkue joutui taipumaan Parmalle luvuin 1—2.
—Pelin alku oli hieman sekavaa ja muutamat muutokset kokoonpanossa näkyivät vielä tässä pelissä, kun jatkopalloja ei ihan pelattu suunnitellusti.
Toisessa ottelussa vastaan tuli A-juniorien SM-finaalien pronssipelistä tuttu sarjan kestomenestyjä Rantaperkiön Isku Tampereelta. Ottelu selvästi Parmalle erin 2—0.
—Turnauksen erikoispiirre oli se, että järjestäjä ei onnistunut aikatauluttamaan yhtään taukoa otteluihin. Parman joukkueesta oli vielä entuudestaan yksi pelaaja poissa, joten turnaus jouduttiin viemään läpi yhden vaihtopelaajan turvin, Mikko Raitis toteaa.
—Lepoaikaa ei pystytty järjestämään. Se oli erittäin huono asia pelaajille. Viimeinen ottelu todisti tämän. Parmalta kirposi ote toisessa erässä väsymyksestä johtuen.
Raahen Lentopallo pääsi vielä haastamaan lietolaisia, mutta nuorten parmattarien iskukyky on niin kova, että Raahe hävisi erin 2—1. Parma voitti turnauksen.
—Oli hienoa, miten joukkueessa alkaa yhä enemmän näkyä harjoiteltuja elementtejä. Joukkue jättää edelleen potentiaalistaan paljon käyttämättä, mutta yksittäisiä huippusuorituksia alkaa nyt pelissä näkyä, arvio Raitis.
—Syöttö-vastaanotto-pelissä olimme huimasti edellä muita. Parman joukkueen iskukyvystä kertoo se, että salolaiset pelasivat lähes samalla joukkueella vielä illalla naisten ykkössarjan kärkikamppailua voittamalla Oulun, jossa oli raahelaisia mukana.
A-tyttöjen sarja jatkuu kolmen viikon päästä, jolloin lietolaiset suuntaavat toiseksi tuleen Raahen vieraaksi.
Tulokset: 1) Liedon Parma 6 pistettä, 2) Raahen Lentopallo 2, 3) LP-Viesti 2, 4) Rantaperkiön Isku 2.