Jäkärlässä ei niellä kirjaston keskittämistä Yli-Maariaan

13.6.2017 Jäkärlässä halutaan pitää kirjastopalvelut jatkossakin. Maarian kyläyhdistyksen puheenjohtaja Timo Nurmio sanoo, että taistelu jatkuu.

—Onneksi kulttuurilautakunta ei ole vielä tehnyt päätöstä kirjaston keskittämisestä Yli-Maarian koululle. Se olisi monille jäkärläläisille todella hankala saavuttaa.
Kulttuurilautakunta sai toukokuun kokouksessa tiedokseen virkamiesselvityksen Jäkärlän kirjastopalvelujen jatkumisesta vuoden 2018 jälkeen.
—Kyse oli pelkästä kirjastopalvelujen tekemästä selvityksestä, ei päätöksestä, Nurmio täsmentää.
Virkamiehet esittivät, että Jäkärlän alueen kirjastopalvelut hoidetaan vuoden 2019 alusta alkaen tehokkaimmin kirjastoauton avulla siten, että pysäkit sijoitetaan Jäkärlän keskustaan ja koulun alueelle. Koulun kanssa tehtävää yhteistyötä on tarkoitus myös kehittää.
Yli-Maarian monitoimitalo Ypsilonin rakentamisen tavoiteaikataulu on sellainen, että koulu, kirjasto, nuorisotila ja päiväkoti pääsisivät aloittamaan rakennuksessa vuoden 2019 alussa.
Liikennöintiä Jäkärlän ja Yli-Maarian välillä pyritään parantamaan kevyen liikenteen väylällä. Joukkoliikennetoimisto myös selvittää, voisiko Jäkärlän ja Yli-Maarian Ypsilonin väliin saada säännöllistä vuoroliikennettä.
Kaupunginkirjasto otti alkukeväällä 2017 kantaa konsernihallinnon strategisten tilojen ohjausyksikön ehdotukseen, jonka mukaan Jäkärlässä sijaitsevan huonokuntoinen Suotorpankujan päiväkoti korvattaisiin samalle alueelle rakennettavalla uudisrakennuksella. Sen tiloihin varattaisiin myös neliöitä kirjasto- ja nuorisotoiminnalle. Kirjastopalvelujen mukaan edes osapäiväisen kirjaston ylläpitäminen Jäkärlässä yhdessä nuorisopalvelujen kanssa ei käytännössä onnistuisi.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä