Ruskolla ja Liedossa maakunnan edullisimmat sote-palvelut

29.6.2017 Härkätien sosiaali- ja terveyspalveluista yhteistoimintasopimuksen mukaisesti vastaavan Liedon sosiaali- ja terveyslautakunnan talousarvio vuodelle 2017 käsittää toimintatuottoja noin 9 miljoonaa euroa ja toimintakuluja noin 61 miljoonaa. Toimintakate on näin ollen 52 miljoonan euron luokkaa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon kuntien välisessä kustannusvertailussa Liedon kunta on Varsinais-Suomen kunnista toiseksi edullisin Ruskon kunnan jälkeen. Tarvevakioitu kustannusindeksi on noussut Tarvasjoki-liitoksen myötä valtakunnan keskitasoon.
Liedon kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen tavoitteiksi on asetettu kolme keskeistä asiaa: lietolainen lapsiperhe voi hyvin ja hymyilee, Liedossa on työtä ja tekemistä sekä eletään aktiivista vanhuutta. Yhteistoiminta-alueen palvelujen tavoitteet ovat samat niissä palveluissa, jotka tuotetaan yhteistoimintasopimuksen mukaisesti.
Puheenjohtajansa Sari Täckmanin (kok.) johdolla järjestäytynyt sosiaali- ja terveyslautakunta sai perehdytyksen toimialaansa.

Elina Lavonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä