Turun Yliopistosäätiölle merkittävä testamenttilahjoitus

Kuluvan vuoden tammikuussa kuollut apteekkari Kerttu Mäkelä teki Turun Yliopistosäätiöön perustettavaan Kerttu Mäkelän nimeä kantavaan nimikkorahastoon huomattavan suuren testamenttilahjoituksen.

Rahasto tulee jakamaan apurahoja Turun yliopistossa tehtävään rintasyövän ja leukemian tutkimukseen. Apurahat jaetaan pääasiassa nuorille tutkijoille. Rahaston pääomaksi muodostuu noin 841.000 euroa.
Kerttu Mäkelä oli syntynyt vuonna 1921, ja hän toimi Turun XI apteekin eli Raunistulan apteekin apteekkarina 1969—1989. Hän oli toiminut apteekkialalla vuodesta 1944 lähtien.
Säätiön asiamies Pekka Kanervisto kertoo, että Yliopistosäätiön sijoitukset tuottavat Kerttu Mäkelän rahastolle vuosittain noin 18 kuukauden verran nuoren tutkijan apurahaa, siis esimerkiksi kolmelle tutkijalle puolen vuoden apuraha joka vuosi. Kyseessä on siis merkittävä lahjoitus.
Lahjoitukset saavat osuuden koko Yliopistosäätiön omaisuudesta, joka on tehokkaasti hajautettu eri sijoituskohteisiin. Säätiöllä on testamenteilla ja lahjoituksina tulleita nimikkorahastoja nyt 69.
Turun Yliopistosäätiön tarkoituksena on edistää ja tukea Turun yliopiston toimintaa. Säätiön tarkein toimintamuoto on sen yleis- ja nimikkorahastot, joiden tuotosta se jakaa apurahoja. Rahastojen yhteenlaskettu koko on runsaat 50 miljoonaa euroa.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä