Yli-Maarian koulun elementtien asennus alkanut

3.8.2017 Yli-Maarian monitoimitalon rakentaminen on edennyt siihen vaiheeseen, että ennen lomia asennettiin ensimmäiset seinäelementit rakennuskompleksin tontille Pyhän-Marian tien varteen.

Helmikuussa aloitetulla työmaalla on tehty perustuksia ja rakennettu vankkoja väestönsuojia.
Aikataulun mukaan monitoimitalo valmistuu loppuvuonna 2018.
Ypsiloniksi nimettyyn kokonaisuuteen tulee noin 700 oppilaan yhtenäiskoulu, noin 120 lapsen päiväkoti sekä kirjasto, nuorisotila, kouluterveydenhuolto ja neuvola.
Monitoimitalon päätoteuttaja on Hartela Oy:n, Ramboll Finland Oy:n, Granlund Turku Oy:n ja Arkkitehtitoimisto Mikko Uotila Oy:n hanketta varten perustaman ryhmittymä.
Kaupunginvaltuuston asettama kattohinta hankkeelle on 22 miljoonaa euroa. Osittain kolmikerroksisen rakennuksen laajuus on runsaat 7.900 neliömetriä.
Yli-Maarian koulu aloittaa hallinnollisesti jo vuoden kukuttua elokuun alussa 2018. Koulun rehtoriksi on nimetty Marianne Ulfstedt ja apulaisrehtoriksi Mia Autio. Opettajakunta muodostetaan Moision koulun 1.—6. ja Raunistulan koulun 7.—9. luokkien opettajista. Alakoululaiset tulevat nykyisen Moision koulupiirin alueelta ja yläkoululaiset Moisiosta, Paattisilta ja Jäkärlästä.
Syyslukukauden 2018 ajan kaikki alakoululaiset opiskelevat vielä Moision koulussa ja yläkoululaiset Tommilan koulutalossa, kunnes monitoimitalo Ypsilon valmistuu ja oppilaat sekä henkilökunta pääsevät muuttamaan uusiin tiloihin.
Moision nykyinen koulu jatkaa kivikoulurakennuksessa yksisarjaisena 1.—6. luokkien kouluna, koska osalle oppilaista nykyinen koulu on sijainniltaan parempi kuin Yli-Maarian Ypsilon.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä