Paattisten seurakunnan viime vuoden ylitys syö tämän vuoden määrärahoja

8.8.2017 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kirkkovaltuusto teki talousarviomuutoksen, jolla paikallisseurakunnille annetaan määrärahalisäykset ja -vähennykset sen mukaan, miten niiden talous viime vuonna toteutui.

Ainoat seurakunnat, jotka ylittivät viime vuoden määrärahansa , olivat Paattinen ja Mikaelinseurakunta. Mikaelissa ylitys oli reilut kolme tonnia, Paattisilla 15.231 euroa.
Maariassa alitusta oli 195.000 euroa, jonka summan siis Maaria saa tänä vuonna käyttöönsä. Kaikkiaan alitukset yhtymässä olivat lähes 740.000 euroa.
Järjestelmä on ollut käytössä vuodesta 2000 alkaen. Sellaiselle paikallisseurakunnalle, joka kokonaisuutena saa aikaan säästöä, myönnetään saatu säästö seuraavana vuonna ylimääräisenä määrärahana. Vastaavasti, jos seurakunta on ylittänyt kokonaismäärä rahan sa, siltä vähennetään seuraavana vuonna ylitystä vastaava summa.
Kunkin seurakunnan seurakuntaneuvoston päätösvallassa on, käytetäänkö siirtyvät säästöt palkkauksiin vai toimintamenoihin. Ylitystenkin kohdalla seurakuntaneuvostot päättävät itse, vähennetäänkö ylitys palkkauksesta vai toimintamenoista.
Seurakuntaneuvostojen tulee tehdä siirtyvän ja vähennettävän määrärahan käyttösuunnitelma ja toimittaa se taloustoimistoon syyskuun loppuun mennessä.

Rauli Ala-Karvia

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä